Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Η κοινή συνέντευξη στο σπίτι τους – Η διπλή πρόταση γάμου και ο τοκετός

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησαν στο σπίτι τους η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας στην εκπομπή Πάμε Δανάη και στον δημοσιογράφο, Άρη Καβατζίκη.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων, μίλησαν για την ανατροπή στο κεφάλαιο της μητρότητας, τον… μουσικό τοκετό, τη διπλή πρόταση γάμου, τη συμβίωση τους και τη μόνιμη διαφωνία τους.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ζούσα με έναν πολιτικό, ο συνδυασμός μας μπορεί να φαίνεται μη συμβατός, άλλα μας δίνει διαφορετικά ερεθίσματα», είπε αρχικά ο Μίνως Μάτσας.

«Με μία μουσικό δεν θα μπορούσα να είμαι, άλλα ούτε με πολιτικό με φανταζόμουν σε οικογένεια, η πολιτική για μένα ήταν ένα άγνωστο πεδίο. Η αλήθεια είναι ότι όταν συναντηθήκαμε πρώτη φορά με την Όλγα, της είπα την παροιμιώδη ατάκα, «εσύ με τι ασχολείσαι;» και έκανε οκτώ μήνες να μου μιλήσει», πρόσθεσε ο Μίνως Μάτσας.

«Έρχονται και μου λένε άνθρωποι, “συγχαρητήρια που την κάνατε ευτυχισμένη, που τη βλέπουμε χαρούμενη”. Μία σχέση για να δοκιμαστεί αν μπορεί να αντέξει στον χρόνο, περνάει σαφώς και μέσα από συγκρούσεις. Πολλές φορές ξεχνάω τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις μας και η Όλγα εκνευρίζεται με αυτό, μου λέει «πάλι το ξέχασες;», είναι πιο οργανωτική από έμενα», συμπλήρωσε ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην μητέρα της αποκαλύπτοντας πως έχει μεγάλο έρωτα με τον σύζυγό της.

 «Η μητέρα μου, φειδωλή στο πώς μοιράζεται τα συναισθήματα της, είναι πιο ερωτευμένη με τον Μίνω, απ’ ό,τι είμαι εγώ», συμπλήρωσε η γνωστή πολιτικός.

«Στους δικούς μου πήγαμε μαζί με την Όλγα και τους το ανακοινώσαμε, καθώς τρώγαμε παϊδάκια και έμειναν με το παϊδάκι στο χέρι. Είπα στη μητέρα της, Ελένη, «πεθερούλα μου, έχεις κάνει τα πιο γλυκά μελομακάρονα, έχουν μέσα τους την κρητική ποίηση και την εμπειρία αιώνων», ανέφερε ο συνθέτης και μίλησε για την πρόταση γάμου στην Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ουσιαστικά έκανα πρόταση γάμου στην Όλγα στη ρωμαϊκή αγορά στη συναυλία μου με το τραγούδι του πάππου μου, ”είσαι εσύ ο άνθρωπος μου. Είπα στο κοινό “αν βρείτε τον άνθρωπο σας να τον κρατήσετε για πάντα”, την κοίταξα και της είπα “Ολγάκι, εσύ τι λες;”.

Μεταξύ άλλων, η γνωστή πολιτικός τοποθετήθηκε σχετικά με την γέννηση των παιδιών της.

«Ακολούθησε και δεύτερη επεισοδιακή πρόταση γάμου. Είχε το χιούμορ του Μίνου που εκείνη την ώρα, εγώ δεν το ήθελα. Επιδίωξα και φρόντισα να κρατήσω τα παιδιά και να γεννήσω στις 6 Σεπτεμβρίου που είναι και τα γενέθλια του Μίνου. Οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί για το αν θα μπορέσω να φτάσω στις 37 εβδομάδες, καθώς ήταν δίδυμη κύηση και εγώ σε μία μεγαλύτερη ηλικία», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θεωρούσα ότι το κεφάλαιο της μητρότητας για μένα είχε κλείσει και ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν δυο παιδιά». Η μητρότητα ήταν όνειρο που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, γι΄ αυτό αξίζει να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Ακόμη κρατάω το πρωτοσέλιδο που έγραφε ότι το κεφάλαιο της μητρότητας δυστυχώς για μένα έχει κλείσει. Η γυναίκα που αντιμετωπίζει δυσκολίες για να μείνει έγκυος Θέλει διαφορετική αντιμετώπιση και κάλο είναι οι γιατροί να μην απογοητεύουν τις γυναίκες. Βγήκα κι εγώ από ιατρεία απογοητευμένη και κλαμένη γι΄ αυτό και καταλαβαίνω τις γυναίκες που απογοητεύονται»,

«Η ήμερα του τοκετού ήταν ένα πάρτι, είχαμε βάλει δυνατά μουσική και από τα διπλανά χειρουργεία μας φώναζαν να χαμηλώσουμε την ένταση. Έχουμε αποφασίσει για τα ονόματα των παιδιών, θα κρατήσουμε την παράδοση και θα δώσουμε το όνομα της μητέρας μου και το όνομα του πάτερα του Μίνου.

Βλέπω τα αγόρι και το κορίτσι μας πόσο διαφορετικά προσλαμβάνουν τον κόσμο, τα κορίτσια είναι πολύπλοκοι οργανισμοί, δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Θα ήθελα η κόρη μας να μεγαλώσει σε έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα και παρωχημένες αντίληψής που ακόμη καλά κρατούν στην κοινωνία μας», είπε κλείνοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Read More

And More