Όμηρος Ευστρατιάδης: Νέο ξέσπασμα μετά τις προκλητικές δηλώσεις – “Με στρίμωξαν σε ένα κλαμπ και με ρωτούσαν άσχετα”

Ο Όμηρος Ευστρατιάδης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μετά τις επίμαχες δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός σκηνοθέτης τόνισε για τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση: «Μετά από 60 χρόνια, θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι τις βιάσανε;».

Το πρωί της Παρασκευής, η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να επικοινωνήσει με τον Όμηρο Ευστρατιάδη, ώστε να του δώσει βήμα να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε με τις εν λόγω δηλώσεις. 

Ο σκηνοθέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν άκουσα τίποτα από τις δηλώσεις που έκαναν οι κύριοι. Εγώ τον Πέτρο τον γνώρισα στο τέλος της δεκαετίας του ’80. Ήταν ένας σεμνός, καινούργιος ηθοποιός που φαινόταν καλό και χαμηλών τόνων παιδί, είχαμε καλή σχέση. Πού να πάει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος θα έκανε αυτά που ακούστηκαν ότι έκανε. Αυτά συμβαίνουν πάντα. Αυτά τα θέματα δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ, τα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη. Θα γίνει το δικαστήριο, θα φέρει τα επιχειρήματά του ο Φιλιππίδης.

Αν ήταν η κόρη μου και συνέβαινε σε εκείνη, θα της έλεγα εκείνη τη στιγμή να πάει κατευθείαν να το καταγγείλει. Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα πρέπει να τα καταγγείλεις αμέσως. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, οι βιασμοί. Περιμένω να τελεσιδικίσει η υπόθεση με τον Φιλιππίδη.

Τα ξέρετε πολύ καλά και εσείς αυτά με τις «ξεχασμένες». Αυτά συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος. Προσπαθούν να γίνουν επώνυμοι και να κάνουν μια καριέρα, άνδρες και γυναίκες. Ναι είναι μια γενίκευση, δεν το είπα συγκεκριμένα.

Δεν έχετε άδικο, συμφωνώ μαζί σας, αλλά υπάρχουν και αυτά. Είμαστε σε έναν χώρο, απ’ τα ηχεία φωνάζανε, πιθανόν να είπα κάτι άτοπο. Με στρίμωξαν σε ένα κλαμπ δημοσιογράφοι και άρχιζαν να με ρωτάνε άσχετα πράγματα. Δεν δέχομαι τη μομφή ότι έθιξα κάποιον. Δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, οι μόνοι αρμόδιοι είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα άσχημα με αυτά που άκουσα». 

 

Read More

And More