Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους της Ιστιαίας – “Είμαστε περικυκλωμένοι, θα καούμε ζωντανοί”

Σε πύρινο εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι φωτιές που καίνε εδώ και περίπου μία εβδομάδα τη βόρεια Εύβοια. Οι κάτοικοι βιώνουν δραματικές στιγμές και κάνουν έκκληση για βοήθεια, τη στιγμή που πολλοί βλέπουν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις φλόγες. 

Αυτή την ώρα, η απειλητική φωτιά πλησιάζει την περιοχή της Ιστιαίας, με τους κατοίκους  να καταγγέλλουν ότι στην περιοχή δεν πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και ότι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους με τις φλόγες.

Μία κάτοικος της περιοχής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open για τις δραματικές στιγμές που ζει, νιώθοντας τη φωτιά να πλησιάζει και να απειλεί τις οικείες τους.

“Δεν είναι ώρα να χαϊδεύουμε τα αυτιά. Καιγόμαστε αυτή τη στιγμή, είμαστε περικυκλωμένοι, τα αεροπλάνα δεν κάνουν ρίψεις νερού, μας έχουν αφήσει στο έλεος”, ανέφερε με απεγνωσμένη φωνή. 

“Τα παιδιά μας θα καούν ζωντανά και εμείς οι ίδιοι, τα ζώα μας κάηκαν, οι περιουσίες μας καταστράφηκαν. Ποιος θα τα ξαναφτιάξει αυτά. Θα καούμε ζωντανοί”, πρόσθεσε φωνάζοντας η κάτοικος της Ιστιαίας. 

Δες το βίντεο:

Read More

And More