Πάτρα: Τι λέει το περιβάλλον της μητέρας για την ουσία που βρέθηκε στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας και τι άλλαξε τα τελευταία δύο 24ωρα στο νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή τοποθετήθηκε το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το 9χρονο κορίτσι έπαιρνε για μήνες μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Εκτός όμως, από αυτά, η Τζωρτζίνα σύμφωνα με το περιβάλλον της μητέρας, λάμβανε και κάποια ηρεμιστικά.

Όπως ανέφερε η Γιώτα Κηπουρού στον Alpha που είχε το ρεπορτάζ από το περιβάλλον της μητέρας, όταν η 9χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι γιατροί της άλλαξαν μέρος της φαρμακευτικής της αγωγής.

Αναλυτικότερα, τι λέει το περιβάλλον της μητέρας για τη φαρμακευτική αγωγή:

 

«Η Τζωρτζίνα έπαιρνε για μήνες φάρμακα. Εκτός από τα μυοχαλαρωτικά και τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, έπαιρνε και ηρεμιστικά. Η θεραπεία που ακολουθούσε κάθε ημέρα ήταν συγκεκριμένη. Στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όταν μπήκε τον Ιανουάριο έπαιρνε τα φάρμακα που της δίναμε και έξω, απλά είχαν προσθέσει και κάποια περισσότερα αντιεπιληπτικά φάρμακα για τους σπασμούς.

Όταν η Τζωρτζίνα έμπαινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έκανε τα επεισόδια γιατί την κρατούσαν μία μέρα. Η Τζωρτζίνα έκανε τα επεισόδια ανά 48 ώρες. Τα φάρμακα της Τζωρτζίνας, τα άλλαξαν στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Άλλαξαν τα φάρμακά της δύο ημέρες πριν πεθάνει. Δεν άλλαξε όλη η αγωγή που λάμβανε αλλά κάποια φάρμακα. Αυτό είναι σίγουρο. Της έδωσαν και βαρβιτουρικό. Το παιδί μετά το τελευταίο επεισόδιο κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ξανά ποτέ. Κοιμόταν 24 ώρες. Κοιμόταν από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Η μητέρα της, τη ξύπνησε για λίγο για να μιλήσει με βιντεοκλήση με τον πατέρα της. Για την ακρίβεια δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο γέλαγε. Ήταν κουρασμένη, ίσα που άνοιξε τα ματάκια της. Το παιδί τράβαγε πολλά με τα επεισόδια που πάθαινε. Η μητέρα είναι πανέτοιμη να καταθέσει στις Αρχές. Η αλήθεια δεν αλλάζει, όποια στιγμή και να την πεις». 

Read More

And More