Περικλής Κονδυλάτος για Δανάη Μπάρκα: «Με έβρισε και μίλησε αρνητικά για τη δουλειά μου»

Για το θέμα της συμπερίληψης μίλησαν ο Περικλής Κονδυλάτος και ο Βασίλης Ζούλιας το μεσημέρι της Δευτέρας 27/11 στην εκπομπή «Οδός Ζαρίφη 2» όπου βρέθηκαν καλεσμένοι.

Αρχικά, ο Βασίλης Ζούλιας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έχει μιλήσει ανοιχτά για τα διάφορα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, τόσο με το βάρος όσο και με τις καταχρήσεις.

«Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα. Σίγουρα αναγνωρίζω ότι μου έχει δοθεί ένα μεγάλο δώρο, η ζωή μου χαρίστηκε, αλλά φρόντισα να την καταστρέψω, εγώ αναφέρομαι στο κομμάτι της ανάρρωσής μου, εκεί μου χαρίστηκε ένα τεράστιο δώρο και αυτό το δώρο, είναι η μόνη υποχρέωση που έχω να το δώσω πίσω. Δε μπορώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου. 

Έχουν έρθει άνθρωποι να μου πουν ότι τους βοήθησα με τα λόγια μου. Γι ‘ αυτό και μιλάω κάθε φορά. Υπάρχουν ακόμα πολλά ταμπού στη χώρα μας, και για το φαγητό, και τον τζόγο και τα ναρκωτικά, το αλκοόλ. Ο κόσμος δε μιλάει, και άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο πρέπει να βγαίνουν να τα λένε… Όποιος είναι κοντά σε έναν αλκοολικό σε χρήση ή σε έναν ναρκομανή σε χρήση, έχει περάσει άσχημα» είπε ο Βασίλης Ζούλιας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Περικλής Κονδυλάτος ο οποίος θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τη δήλωση που είχε κάνει για τις κοπέλες με παραπάνω κιλά, η οποία είχε προκαλέσει σάλο καθώς και την έντονη αντίδραση της Δανάης Μπάρκα.

«Η τοποθέτησή μου ήταν αισθητική αλλά, πρωτίστως είπε το εξής, που δεν ασχολήθηκε κανείς, ότι από το σημείο που σαν κοινωνία είχαμε πρόβλημα συμπερίληψης και είχαμε κοινωνικές ομάδες όπως οι γκέι, οι αλλοδαποί, υπερφάγοι κτλ, που τους θεωρούσαμε ότι δε πρέπει να είναι στην κοινωνία, πήγαμε στο άλλο άκρο και προβάλλουμε μόνο αυτό. Η αλήθεια και το σωστό, είναι στη μέση. Να υπάρχει συμπερίληψη όλων των ανθρώπων, όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα.

Αυτό που είπα είναι ότι στην προσπάθειά μας να φέρουμε την ισότητα, περάσαμε στο άλλο άκρο και βγάζουμε αυτά που κάποτε ήταν εκτός, τα βγάζουμε τώρα ως πρότυπα… Εγώ σε μια εκπομπή που βγήκα, είχε πει ότι είχα πρόβλημα με τα κιλά και χρειάστηκε να χειρουργηθώ. Τι θα έπρεπε η μητέρα μου να μου πει τότε; Να ανοίξω να δω τη Δανάη Μπάρκα; Αναφέρομαι τώρα σε ένα πρόσωπο που με έβρισε και μίλησε αρνητικά και για τη δουλειά μου» είπε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Στη συνέχεια, μετά από παρότρυνση του Βασίλη Ζούλια να ζητήσει συγγνώμη για την δήλωσή του, ο Περικλής Κονδυλάτος είπε,  «Είπα συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον, αυτό το είπα. Είχα την ευγένεια και το ψυχικό μεγαλείο να το πω».

«Ένα κανονικό κορίτσι σήμερα, δεν περνάει στα show. Μια κοπέλα με παραπάνω κιλά θα τη βάλουμε στο show γιατί έχει ενδιαφέρον και μετά είναι το άλλο άκρο. Αν μια κοπέλα έχει φυσιολογικό βάρος, δε θα κάνει στα δείγματα, αν έχει παραπάνω κιλά θα τη βάλουν. Τι θα κάνουμε με τον φυσιολογικό άνθρωπο;» κατέληξε ο Βασίλης Ζούλιας θέλοντας να κλείσει το θέμα.

Read More

And More