Πέτρος Κωστόπουλος: Ο λόγος που εκείνος και η Τζένη Μπαλατσινού έστειλαν τις κόρες τους στην Αμερική

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μετά από τρία χρόνια τηλεοπτικής αποχής βρέθηκε καλεσμένος στο «The 2Night Show» για μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο γνωστός παρουσιαστής και πρώην εκδότης μίλησε για όσα έζησε στην πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το Ευρωκοινοβούλιο, στα «χρυσά» χρόνια της επιτυχίας ως κορυφαίος εκδότης, στην οικονομική «καταστροφή» που έφερε την κατάθλιψη, ενώ μοιράστηκε στιγμές από την καθημερινότητά του.

«Ακούγεται λίγο μελό, αλλά είμαι περήφανος για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά είμαι περήφανος για το «ΚΛΙΚ». Ήταν μια ανατροπή. Από τότε άλλαξαν τα πάντα» ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποκάλυψε τον λόγο που εκείνος και η πρώην σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού αποφάσισαν να στείλουν τις κόρες τους – Αμαλία και Αλεξάνδρα – στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Οι κόρες μου ζουν και εργάζονται στην Αμερική. Η μία σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και η άλλη σε μια εφαρμογή της Silicon Valley. Ζουν μόνιμα εκεί με δικά τους λεφτά. Δούλευαν ακόμα και στις σπουδές τους, μη έχοντας λεφτά αναγκάστηκαν να το κάνουν και αυτό ήταν πολύ καλό. Έγινε η κρίση και έφυγαν πάρα πολλά παιδιά, η Ελλάδα έχασε μυαλά. Πού θα δούλευαν αν ήταν εδώ; Θα έπρεπε να βάλουμε κανένα μέσο για να πιάσουν μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές. 

Εκεί οι δουλειές υπάρχουν, αν είσαι καλός θα πας μπροστά. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εκεί που μπορούν να αναπτυχθούν και να ανθίσουν επαγγελματικά όσο και αν μου λείπουν. Ήμουν εγώ και η μάνα τους που θέλαμε να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Όχι να μην είναι εδώ! Όπως εγώ έφυγα από το σπίτι, επειδή είχα ερωτευτεί και ήθελα να ακολουθήσω μια Βολιώτισσα στην Αθήνα – πήγα και είπα στον πατέρα μου, που ήταν ταξιτζής και δεν είχε σάλιο, ότι αν δεν κάνω μαθήματα στην Αθήνα, δε θα περάσω πουθενά. Και ήρθα και δεν πέρασα πουθενά.

Ήταν το πρώτο μου ξεβλάχεμα αυτό. Πέρασα πολλά ξεβλαχέματα. Το 4ο ή 5ο ήταν όταν πήγα στο Berkley να δω την κόρη μου. Κατάλαβα γιατί πρέπει να πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να σπουδάσουν τα παιδιά» αποκάλυψε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Read More

And More