Πέτρος Κουσουλός: Οι νέες δηλώσεις μετά τις ύβρεις του Αλέξη Κούγια – «Δεχόμαστε απίστευτο bullying»

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Μπαμ» Νίκο Νικολετάκη, ενώ χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και κατά του διευθυντή της εφημερίδας, Πέτρο Κουσουλό.

«Εσύ έγραψες αυτό το κατάπτυστο άρθρο για εμένα;», ρώτησε τον δημοσιογράφο ο Αλέξης Κούγιας, με τον Νίκο Νικολετάκη να απαντά όχι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δικηγόρος προσπάθησε να τον χτυπήσει στη μύτη, ενώ ένας αστυνομικός επενέβη και απομάκρυνε τον ποινικολόγο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Κουσουλός ξεκαθάρισε πως θα υποβάλλουν μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια.

«Τη Δευτέρα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια και θα έχει την ευκαιρία στα δικαστήρια να απολογηθεί για όλα αυτά τα οποία είπε και γι’ αυτή την απρόκλητη επίθεση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, αλλά με την ελευθερία του Τύπου. Εάν φτάσουμε στο σημείο δικηγόροι μέσα στις δικαστικές αίθουσες να επιτίθενται σε δημοσιογράφους, να τους προπηλακίζουν, να επιχειρούν να τους χτυπήσουν, να εξυβρίζουν άλλους δημοσιογράφους χωρίς να κουνιέται φύλλο, τότε νομίζω πως από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Ο Πέτρος Κουσουλός έκανε λόγο για «χλιαρή αντίδραση» εκ μέρους των αστυνομικών, καθώς του μετέφεραν ότι η παρέμβασή τους δεν ήταν άμεση.

 

«Από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της Πάτρας όσοι ασχολούμαστε με την υπόθεση υφιστάμεθα ένα απίστευτο bullying. Αυτό το bullying που θέλει να επιβάλει δεν θα περάσει. Αυτό το διαρκές slap σε δημοσιογράφους δεν θα περάσει. Εάν νομίζει ότι έχει το ακαταδίωκτο ή σε κάθε περίπτωση το ακαταλόγιστο, νομίζω ότι θα διαψευσθεί πολύ σύντομα», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Read More

And More