Ρομπέρτα Μέτσολα: Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για την αγάπη της στην Ελλάδα και την προσωπική της ζωή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή συνάντησε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το Happy Day και τον Alpha.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα τόνισε ότι λατρεύει την Ελλάδα. «Έρχομαι εδώ, αρέσει στα παιδιά μου. Η οικογένειά μου αγαπάει το φαγητό και την κουλτούρα. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, που μπορείς να έρχεσαι και χειμώνα και καλοκαίρι. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να δεις, κάπου που μπορείς να πας. Είναι υπέροχα. Μας αρέσει η θάλασσα. Προέρχομαι κι εγώ από νησί, τη Μάλτα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις διαδηλώσεις των αγροτών, η Ρομπέρτα Μέτσολα επεσήμανε ότι «ακούει τις ανησυχίες τους, καταλαβαίνει τις προκλήσεις τους και είναι πραγματικά στο χέρι μας να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους για το τι μπορούμε να κάνουμε, να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι στην αρχή της πανδημίας κοιτάξαμε τους αγρότες για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επισιτιστική ασφάλεια, ότι ήμασταν αυτάρκεις σε ό,τι τρώμε και στη ζωή που έχουμε», σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει.

Όταν ρωτήθηκε για την επόμενη ημέρα των εκλογών, η Ρομπέρτα Μέτσολα ανέφερε πως «πρέπει να καταφέρω να εκλεγώ από τους πολίτες μου. Αυτή θα είναι η 11η χρονιά μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι αυτό που έχω τη μεγαλύτερη τιμή να κάνω να εκπροσωπώ αυτούς που προέρχονται από τη χώρα μου και να παίρνω αποφάσεις γι’ αυτούς που τους επηρεάζουν».

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η προσωπική ζωή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ρώτησε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πώς καταφέρνει να ισορροπήσει την απαιτητική επαγγελματική ζωή με την οικογένειά της… «Τα παιδιά μου γνώριζαν πάντα ότι η μητέρα τους ασχολείται με την πολιτική. Έχω διεξάγει εκστρατείες με μικρά παιδιά, δύο αγόρια για την ακρίβεια, και σε εκλογές κρέμονται από το παντελόνι μου, εγώ κοιτούσα κάτω και έλεγα «εντάξει, είναι εκεί και χαίρονται που η μαμά τους είναι κοντά». Φυσικά και είναι πρόκληση. Απαιτεί πολύ προγραμματισμό. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι σημαντικοί. Εξακολουθώ να βασίζομαι στους γονείς μου.

Θα ήθελα να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα στις νέες γυναίκες που το παρακολουθούν, να βλέπουν την πολιτική ως πρόκληση και ως κάτι που μπορεί να επιτύχει ο καθένας, επειδή η πολιτική είναι μία δύναμη για το καλό» είπε χαρακτηριστικά.

 

Read More

And More