Στο T-live

Σεισμός στην Τουρκία: Στην Ελλάδα ο 37χρονος που σώθηκε – «Άνθρωποι έκλαιγαν γιατί βρήκαν δικό τους νεκρό»

Στην Ελλάδα βρίσκεται ένας από τους Έλληνες που έζησε τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στη Τουρκία και στη Συρία. Ο λόγος για τον Αλέξη Παπαδάτο, ο οποίος μίλησε ζωντανά στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου το μεσημέρι της Τρίτης 7/2.

«Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Δεν εύχομαι σε κανέναν να τη ζήσει. Εγώ βρισκόμουν στην περιοχή για λίγες ημέρες για επαγγελματικούς λόγους. Είχα προγραμματίσει να φύγω τη Δευτέρα και δυστυχώς με πρόλαβε ο σεισμός. Την ώρα του σεισμού, ήμουν στο ξενοδοχείο και κοιμόμουν όπως ο περισσότερος κόσμος. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, συνειδητοποίησα το μέγεθος της καταστροφής. Γύρισα και είδα το ξενοδοχείο και διαπίστωσα ότι το διπλανό κτήριο δεν υπήρχε. Μέσα στο ξενοδοχείο ήταν κάποια δευτερόλεπτα που το αίσθημα ήταν απίστευτο. Ό,τι κι αν σας περιγράψω είναι πολύ λίγο» σημείωσε αρχικά ο κ. Παπαδάτος.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πήγα κάτω από ένα γραφείο να προστατευτώ. Βέβαια έπεσε το ρεύμα κι άρχισαν να πέφτουν αντικείμενα αλλά και σοβάδες από τους τοίχους. Τότε κατάλαβα ότι έχει αρχίσει η κατάρρευση του κτηρίου. Ήταν κάποια δευτερόλεπτα στον σεισμό, που λες «τώρα θα πέσουμε». Σε ένα κτήριο περίπου 20 ορόφων, εγώ βρισκόμουν στον 6ο. Πολύ άσχημο συναίσθημα, συγκλονιστική εμπειρία. Πρόλαβα να βγω από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκα σε μία μεγάλη αλάνα με πολύ κόσμο. Εκεί αντικρίσαμε το μέγεθος της καταστροφής».

Ο κ. Παπαδάτος περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τον φονικό εγκέλαδο, που μετρά χιλιάδες νεκρούς. «Ήταν κόσμος που δεν είχε φορέσει καν τα παπούτσια τους, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς τρόπο να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. Άλλοι να τρέχουν πανικόβλητοι να ψάχνουν τους δικούς τους, να τραβάνε τα σίδερα και  τα μπάζα με τα χέρια, άνθρωποι που τους έβλεπες να κλαίνε γιατί προφανώς βρήκαν κάποιον δικό τους νεκρό».

Δες το βίντεο από το T-live:

Read More

And More