Σοφία Πολυζωγοπούλου: Νέα σφοδρή επίθεση εις βάρος της από δικηγόρο στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη

Μετά τα όσα είπε η Ζήνα Κουτσελίνη για τον Απόστολο Λύτρα και την «καριέρα του που καταστρέφεται», τη χθεσινή «απολογία» της που… δε ζήτησε ποτέ συγγνώμη μετά την κατακραυγή, σήμερα, μέσα από την εκπομπή της, ένας εκ των καλεσμένων της, ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής έκανε σφοδρή επίθεση κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ.

Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται αυτό;» ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Ρομποτής.

«Δεν κατέθεσε μήνυση γιατί γνώριζε με ποιο τρόπο η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελματα. Προφανώς και ο κύριος Λύτρας υπήρξε δέκτης ενός κλονιστικού γεγονότος τέτοιου… Ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, ξαφνικά μύγα τον τσίμπησε και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του;» είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη…  Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει» κατέληξε σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο, ο Σπύρος Ρομποτής σημείωσε πως ο ξυλοδαρμός «ήταν ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός» και πρόσθεσε «αν έχεις συναισθήματα για έναν άνθρωπο δε συμπεριφέρεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο, ούτε τον δέρνεις, ούτε τον εκθέτεις. Ήταν μια βάναυση κακοποιητική συμπεριφορά, ήταν όμως ένα μεμονωμένο γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης. Κακώς για μένα. Κακώς επενέβη ο Άρειος Πάγος».

Μάλιστα λίγο αργότερα, ο γνωστός δικηγόρος επεσήμανε: «ήταν λάθος του, δεν είσαι εγκληματίας τώρα, εντάξει. Ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός» και συμπλήρωσε: ότι «ήταν η κακιά η ώρα η οποία οδήγησε στο κακό το χέρι. Δεν είμαστε όλοι τόσο Σουηδοί εδώ. Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Αυτή η χώρα δεν έχει ζήσει Αναγέννηση αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς. Στεκόμαστε σε ένα αποτέλεσμα που είναι πέρα για πέρα κατακριτέο. Δεν εξετάζουμε τα αίτια που για μένα θα έπρεπε να είναι μέρος της ανάκρισης».

«Είναι καθοδηγούμενη για να τον κλείσει στη φυλακή τον άνθρωπο. Καλά εντάξει, πάτα το panic button, φέρε και πέντε κανάλια και μου λες μετά για παραβίαση περιοριστικών μέτρων, με το περιπολικό απ’ έξω…» και κατέληξε τονίζοντας πως ο Απόστολος Λύτρας δεν πρέπει να σταυρωθεί για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164