Σπύρος Μπιμπίλας: “Η υπόθεση Λιγνάδη με αιφνιδίασε – Θα απογορευτεί δια ροπάλου η οντισιόν σε σπίτι”

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ως Πρόεδρος του ΣΕΗ παλεύει τις τελευταίες εβδομάδες, όσον αφορά στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δεχτεί κύμα αγάπης και συμπαράστασης από τον καλλιτεχνικό χώρο, μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για τα προβλήματα στον κλάδο και τους κλυδωνισμούς από τα σκάνδαλα.

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα να έχει ο κάθε άνθρωπος συνήγορο, ακόμη και ο Χίτλερ αν ζούσε θα είχε συνήγορο. Όμως δεν έχει δικαίωμα καμία υπεράσπιση να θίγει πρόσωπα, αναίτια και χωρίς λόγο. Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός ότι αναφέρθηκε το όνομά μου. Απάντησε όλος ο θεατρικός χώρος και όλη η Ελλάδα. Δεν με ενόχλησε καθόλου το “μέτριος”, έχω ακούσει χειρότερα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, έχω τέτοια ισχυρή προσωπικότητα και πεποίθηση για τον εαυτό μου, που δεν με ενδιαφέρουν αυτά.

Η υπόθεση Λιγνάδη με αιφνιδίασε. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια αλλά σε τέτοιο βαθμό, έχω μείνει και εγώ άναυδος. Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις γνώριζε κανείς. Διότι όταν γίνονται μέσα σε κλειστά σπίτια ή καμαρίνια ή αυτοκίνητα, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς άλλος εκτός από αυτούς τους δύο που είχαν αυτή την περιπέτεια. Άλλο να ξέρεις για κακότροπες κινήσεις πάνω στη σκηνή και άλλο τι συμβαίνει μέσα σε ένα κλεισμένο σπίτι, που έχει πάει κάποιος να κάνει οντισιόν. Αυτό με τον Κώδικα Δεοντολογίας που θα μπει, θα απαγορευτεί δια ροπάλου. Κανείς δεν θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του για ακροάσεις ή για οτιδήποτε άλλο. Αν πάει δεν θα μπορεί να τον καταγγείλει, θα είναι συνυπεύθυνος. Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί ούτε άγιοι, ένας άνθρωπος κανονικός, με ψήφισαν και βγήκα για να δουλέψω για τα εργασιακά. Υπάρχει τεράστια αλληλεγγύη στον κλάδο, συσπειρωθήκαμε όλοι οι ηθοποιοί” τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Read More

And More