Σπύρος Χαριτάτος - Κατερίνα Καινούργιου: Έπεσαν… «κορμιά» στη μάχη για τη τηλεθέαση! Κατάφεραν να κάνουν το θαύμα;

Σπύρος Χαριτάτος – Κατερίνα Καινούργιου: Έπεσαν… «κορμιά» στη μάχη για τη τηλεθέαση! Κατάφεραν να κάνουν το θαύμα; | tlife.gr

Η χθεσινή Δευτέρα, δεν ήταν μία οποιαδήποτε Δευτέρα. Ήταν μία Δευτέρα η οποία έμελλε να φέρει τα πάνω-κάτω στους πίνακες τηλεθέασης… Και αυτό γιατί; Γιατί απλούστατα ήταν μία διαφορετική Δευτέρα.

Βλέπεις, η σιδηρά κυρία του Epsilontv Άλκηστις Μαραγκουδάκη, αποφάσισε να φέρει τα πάνω-κάτω στη πρωινή ζώνη του καναλιού των Μελισσίων και να δοκιμάσει να αλλάξει τις συνήθειες των τηλεθεατών, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον στο Μάρτιο.

Ναι, η Άλκηστις αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να προχωρήσει μεσούσης της σεζόν όχι μόνο σε πρεμιέρες, αλλά και σε θεαματικές αλλαγές και τελικά; Επειδή, οι πάντες κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, πολύ καλά έκανε, μιας και σύμφωνα πάντα με το σημερινό ραβασάκι της AGB-Nielsen, γι ΄αυτές τις τηλεοπτικές της πρωτοβουλίες, επιβραβεύτηκε.

Με άλλα λόγια; Και η πρεμιέρα του Σπύρου Χαριτάτου με το «Ξυπνάμε Μαζί», αλλά και η τολμηρή μετακόμιση του «Καφέ» της Κατερίνας Καινούργιου στις 9.00 το πρωί, απέναντι από το βαρύ πυροβολικό των πρωινάδικων και όχι μόνο, ήταν δύο κινήσεις που δεν άφησαν αδιάφορο το τηλεοπτικό κοινό. Ήταν δύο κινήσεις που ο κόσμος τις αντιμετώπισε με ενδιαφέρον και τις καλοδέχτηκε.

Και για του λόγου το αληθές; Ο Σπύρος Χαριτάτος έκανε την έκπληξη και κατάφερε να σημειώσει 10,0% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, έχοντας να αναμετρηθεί με… τιτάνες της ενημέρωσης και με θρυλικές εκπομπές όπως είναι ο Γιώργος Παπαδάκης και το «Καλημέρα Ελλάδα», – την ώρα που αρκετοί πίστευαν πως δεν θα τα καταφέρει να αποφύγει την… κατάρα των μονοψήφιων -, σκορπόντας σαφέστατα σήμερα το πρωί χαμόγελα ικανοποίησης στο κανάλι. Σαφέστατα με θετικό πρόσημο αξιολογώ και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη εκπομπή στην αρχισυνταξία βρίσκεται η Φιλλιώ Γιαννακοπούλου.

Από την άλλη μεριά και η Κατερίνα Καινούργιου και ο «Καφές» της, πραγματικά κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων. Αυτό κι αν ήταν ένα μεγάλο τηλεοπτικό «στοίχημα», η πρεμιέρα του οποίου σαφέστατα και κερδίθηκε, χωρίς εννοείται ακόμα να είμαστε σε θέση να βγάλουμε τα οριστικά συμπεράσματα της σεζόν, για το ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι.

Ναι, η ξανθιά παρουσιάστρια τα έβαλε με «κεντρικιές» χρόνων και με πρωινάδικα που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό αέρα όπως είναι η Φαίη Σκορδά και το «Πρωινό» της και όχι δεν εξαφανίστηκε από το τηλεοπτικό χάρτη.

Η Κατερίνα με τον εμπειρότατο Θέμη Μάλλη πάντα στο κοντρόλ και στην αρχισυνταξία της εκπομπής, σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 11,0%, ενώ αναμφισβήτητα ενθαρρυντικά ήταν και τα ποσοστά της στα νεανικά κοινά, όπου άγγιξε το 13,4%, στα οποία και το κανάλι των Μελισσίων δεν έχει… ιδιαίτερη παράδοση.

Πρόκειται για ένα νεοσύστατο κανάλι το οποίο «κοντράρει» στα ίσια τον ανταγωνισμό σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο της τηλεθέασης και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αναπτύξει από τώρα…  ταχύτητα και σε επιμέρους, ηλικιακά κοινά.

Έχει ,λοιπόν, τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε το πως ακριβώς θα μοιραστεί η πίτα της τηλεθέασης κάθε πρωί από εδώ και στο εξής και μέχρι να έρθει ο Ιούνιος, όπου τα τηλεοπτικά φώτα θα σβήσουν και τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα ετήσιο τηλε-απολογισμό.

Έναν απολογισμό για να δούμε το ποιοι τηλε-αστέρες κλαίνε και ποιοι γελάνε…

READ more