Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνταν από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το σπίτι του έγινε “φύλλο και φτερό”, με τις Αρχές να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα βίντεο στα υπόλοιπα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη μήνυση που υπέβαλε η δεύτερη καταγγέλλουσα και οικογενειακή φίλη του πρώην μέλους του Ράδιο Αρβύλα, καθώς, όπως ισχυρίζεται, ο παρουσιαστής διέρρευσε βίντεο και εικόνες από προσωπικές τους στιγμές σε ιστοσελίδες πορνογραφικού χαρακτήρα. 

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο

«Σίγουρα θα επιχείρησε να ανασυγκροτήσει τις σκέψεις του και να ξεκουραστεί. Σίγουρα η τελευταία του επαφή ήταν με τον δικηγόρο του, ο οποίος εξέδωσε μία ανακοίνωση σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό» μετέφερε ο δημοσιογράφος Χρήστος Στεφανής στο Happy Day.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αναρτήσει ποτέ βίντεο, τα είχε στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει πια στην κατοχή του.

«Έχει εκπορνεύσει διά της βίας γυναίκες»

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μίλησε για το θέμα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, επισημαίνοντας: «Παραδόθηκε για να μη θεωρηθεί ύποπτος φυγής. Δεν άργησε η αστυνομία να πάρει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με τη διαδικασία. Υπάρχουν ψηφιακά ίχνη. Θα μπορούσε να έχει πετάξει και έναν υπολογιστή, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αλλά για οποιαδήποτε βίντεο έχουν σβηστεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να τα αναζητήσει με τα ψηφιακά ίχνη».

«Μιλάμε για πολλά αδικήματα. Μιλάμε για περισσότερες παθούσες, γυναίκες που δια της βίας έχει εκπορνεύσει αυτός ο άνθρωπος χωρίς τη συναίνεσή τους. Το αδίκημα αυτό δε διώκεται ως σεξουαλικό αδίκημα. Το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει κάποιο από τα αδικήματα που αφορούν την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας, ενώ στην ουσία αυτός ο άνθρωπος έχει βιάσει γυναικείες ψυχές», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως: «Το αδίκημα για το οποίο μέχρι στιγμής κατηγορείται είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που είναι πλημμεληματικής φύσης, δε φαίνεται να υπάρχει το στοιχείο της εκβίασης. Αν αποδειχθεί ότι έβγαζε χρήματα μπορεί να γίνει και κακούργημα και να έρθει αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης. Σήμερα θα πάει αυτόφωρο, θα πάρει προθεσμία να απολογηθεί και θα δούμε τι θα γίνει».

Read More

And More