Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Το κλίμα στην Μεγάλη Βρετανία εν όψει της λαμπρής τελετής – Σε γιορτινή ατμόσφαιρα οι Άγγλοι

Η αντίστροφη μέτρηση για την στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου έχει ξεκινήσει! Ολόκληρος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα στη Μεγάλη Βρετανία, με κάθε λεπτομέρεια που γίνεται γνωστή να παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Η τελετή στέψης αναμένεται να είναι λαμπρή, αφού ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας θα μεταφερθούν από το Buckingham στο Αβαείο με μια υπερσύγχρονη άμαξα με air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και ειδικά αμορτισέρ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη την επιμελήτρια της βασιλικής συλλογής, Σάλι Γκούντσερ.

Για τις καινοτομίες της στέψης του Καρόλου μίλησε ζωντανά στην εκπομπή T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου, ο σύμβουλος επικοινωνίας μελών της βουλής των Λόρδων, Γιάννης Χουντής.

«Πρώτον ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι μικρότερος και δεύτερον η διάρκεια της τελετής συντομότερη, περίπου δύο ώρες από τρεις που ήταν την προηγούμενη φορά. Επίσης για πρώτη φορά οι Βρετανοί υπήκοοι θα κληθούν να διαβάσουν φωναχτά από τα σπίτια τους τον όρκο πίστης στο στέμμα», είπε αρχικά ο Γιάννης Χουντής.  

«Έμεινε μία μέρα για αυτό το γεγονός το οποίο είναι ιστορικής αξίας, δεδομένου ότι το τελευταίο ανάλογο γεγονός έγινε πριν από 70 χρόνια. Η χώρα είναι έτοιμη για ένα πάρα πολύ εορταστικό γεγονός. Έχουν στηθεί σκηνές σε πολύ μικρή απόσταση από το Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Χουντής. 

Κλείνοντας, ο Γιάννης Χουντής αναφέρθηκε στον ελληνορθόδοξο ψαλμό που θα ακουστεί στο Αββαείο προς τιμήν του πατέρα του Καρόλου, περιγράφοντας: «Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι κατά το 1/4 Έλληνας, διότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος ήταν κατά το ήμισυ Έλληνας.

Επομένως είναι ένας φόρος τιμής στον πατέρα του, όπου η βυζαντινή χορωδία θα ψάλει αυτή την βυζαντινή υμνογραφία. Ο Βασιλιάς Κάρολος διατηρεί παραδοσιακές σχέσεις με το Άγιο Όρος και έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα σε όλα τα ζητήματα των χριστιανικών αλλά και των ανατολικών θρησκειών, όπου αυτό δείχνει και την πολύπλευρη προσωπικότητά του».

Read More

And More