Αποκλειστικό T-Live

Τέμπη: Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων – Καρέ καρέ η πορεία των τρένων

Είναι η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη. Τα δραματικά δευτερόλεπτα λίγο πριν παγώσει ο χρόνος. Είναι τα νέα βίντεο ντοκουμέντα που φέρνει στο φως για πρώτη φορά το T-live και αποτυπώνουν καρέ – καρέ τη στιγμή της εθνικής τραγωδίας.

Η κάμερα καταγράφει τη διέλευση των οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Ένα δυνατό φως εμφανίζεται να κινείται με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τον νότο. Προσεγγίζει το σημείο, όπου διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή. Είναι η εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που πλησιάζει στο μικρό τούνελ που βρίσκεται στο ύψος του αυτοκινητόδρομου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στη δεξιά πλευρά του δρόμου καταγράφεται η διέλευση ενός συρμού τρένου.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Ιάσονας Τσόλης, τα αναμμένα φώτα στα βαγόνια μαρτυρούν ότι είναι η επιβατική αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 62. Με σταθερή ταχύτητα προσεγγίζει το σημείο και εξαφανίζεται κάτω από το τούνελ. Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, στην έξοδο του τούνελ εμφανίζεται μια στιγμιαία λάμψη και ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη. Είναι η στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.

Η στιγμή της σύγκρουσης έχει καταγραφεί από πλήθος καμερών που βρίσκονται στο σημείο. Σε δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το T-live καταγράφονται το πυκνό τεράστιο σύννεφο καπνών που βγαίνουν από το σημείο. Ο χειριστής της κάμερας φαίνεται να προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή του καπνού για να καταλάβει τι έχει συμβεί. Η κάμερα περιστρέφεται, ζουμάρει και μένει στο σημείο. Οι καπνοί και η φλόγες θυμίζουν έκρηξη ηφαιστείου.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, η κάμερα καταγράφει τμήμα του αυτοκινητόδρομου λίγο μετά το σημείο της σύγκρουσης. Όλα είναι σκοτεινά και τα μόνα που ξεχωρίζουν είναι τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων. Η έκρηξη είναι τόσο μεγάλη που κάνει τη νύχτα, μέρα φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή μακριά από το σημείο.

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει το σημείο της τραγωδίας, σχεδόν μία ώρα μετά από την φονική σύγκρουση. Οι καπνοί από το σημείο ξεχύνονται ακόμη πυκνοί, δυσκολεύοντας το έργο των διασωστών που ήδη επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια.

Άλλη κάμερα από κλειστό κύκλωμα που ελέγχει το σημείο καταγράφει τα πρώτα διασωστικά μέσα να φτάνουν στο σημείο της σύγκρουσης. Οι φάροι από τα διερχόμενα οχήματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής αναβοσβήνουν σε ολόκληρη την περιοχή.

Το σημείο της σύγκρουσης έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Πλέον όλα είναι παρελθόν, το μόνο που υπάρχει είναι ένα μεγάλο αναπάντητο γιατί στα χείλη δεκών οικογενειών που έχασαν για πάντα παιδιά, συντρόφους, εγγόνια και γονείς.

Read More

And More