Στο T-live

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης παραδέχτηκε το λάθος του μπροστά μας» – Συγκλονιστική μαρτυρία συναδέλφου του

Ο συνάδελφος του 60χρονου σταθμάρχη που βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησε ζωντανά στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου, το μεσημέρι της Τετάρτης 1/3.

«Δεν βλέπαμε τηλεόραση. Ήμουν μαζί του όμως όλο το βράδυ. Δεν κατάλαβε τι λάθος έκανε στην αρχή. Όταν έμαθε για το δυστύχημα ήμασταν εκείνη την ώρα μαζί. Τα έχασε, δεν μίλησε καθόλου. Τον ρώτησα τι έκανε, μου είπε ότι το τρένο το έβαλε κανονικά στη γραμμή. Μετά κατάλαβε το λάθος του. Έκανε καθαρά λάθος. Είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν πατάς κανένα κουμπί, γυρίζεις τα κλειδιά στην ευθεία ή στη διαγώνιο. Τα συστήματα μία χαρά λειτούργησαν.

Το λάθος είναι καθαρά δικό του και το παραδέχτηκε και χθες εκεί. Το παραδέχτηκε μπροστά μου. Είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος. Ποιο σύστημα φταίει;» είπε αρχικά ο συνάδελφος του σταθμάρχη.

Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι ο σταθμάρχης εργαζόταν στον ΟΣΕ για χρόνια, έφυγε για να εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια επέστρεψε για να γίνει σταθμάρχης, ενώ υπογράμμισε πως ο σταθμάρχης εκπαιδεύτηκε για τρεις μήνες στη θεωρία και τρεις μήνες πρακτική.

Ο συνάδελφος του σταθμάρχη περιέγραψε στο T-live μία μία τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει ο 60χρονος συνάδελφός του πριν από τη μοιραία σύγκρουση. 

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιος είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη για τη φονική σύγκρουση

Read More

And More