Στο T-live

Τέμπη: Οι κινήσεις του σταθμάρχη πριν και μετά από τη σύγκρουση των τρένων – Νέα βίντεο ντοκουμέντα

Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα από την τραγωδία των Τεμπών έφερε στο φως το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου. Όπως θα δεις  σε ένα από τα οπτικά υλικά τεράστιας σημασίας, φαίνονται οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του 59χρονου κατηγορούμενου σταθμάρχη πριν και μετά από το δυστύχημα.

Στο πρώτο βλέπουμε την άφιξη του σταθμάρχη, όταν ξεκινάει η βάρδιά του. Το ρολόι γράφει 21.20 και η απόκλιση της κανονικής ώρας από την ώρα της κάμερας είναι 4 λεπτά. Η βάρδιά του θα ξεκινούσε στις 22.00. Κρατάει έναν καφέ στο χέρι.

Το επόμενο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως είναι η άφιξη του μοιραίου τρένου στον σταθμό της Λάρισας. Το ρολόι γράφει 23.05. Διαρκεί ακριβώς 4 λεπτά. Εκεί καταγράφεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Είναι οι τελευταίες στιγμές κάποιων εκ των 57 ψυχών που χάθηκαν άδικα…

Σε ένα από τα επόμενα ντοκουμέντα, μετά τη σύγκρουση και συγκεκριμένα στις 00.00 ο μοιραίος σταθμάρχης καταγράφεται να περπατάει στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον Ιάσονα Τσόλη, έχει προηγηθεί η επικοινωνία με τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων καθώς και με το κέντρο ρύθμισης κυκλοφορίας.

Δες περισσότερα στο απόσπασμα από το T-live:

Η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών

 Ακόμα, σε ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο του T-live καταγράφονται οι πρώτες στιγμές από την άφιξη των διασωστών στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

Προσπαθώντας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αστυνομικοί και πυροσβέστες φωνάζουν μέσα στα συντρίμμια προσπαθώντας να ανακαλύψουν ίχνη ζωής. Μπροστά τους η εικόνα της απόλυτης καταστροφής. Νεκροί, τραυματίες και ανθρώπινα μέλη. Οι καπνοί βγαίνουν πυκνοί. Με δυσκολία ανασαίνουν.

Από τα βαγόνια που βρίσκονται εγκλωβισμένοι επιβάτες ξεπηδούν με μανία φλόγες. Προσπαθούν να τα προσεγγίσουν για να ξεκινήσει η κατάσβεση πριν η φωτιά επεκταθεί.

Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους έχουν καταπλακωθεί από λαμαρίνες και σίδερα των συρμών. Τα όσα καταγράφονται στα ερασιτεχνικά βίντεο κόβουν την ανάσα.

Read More

And More