Τέμπη: Συγκινεί η Μαρία Καρυστιανού έναν χρόνο μετά την τραγωδία – «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν»

Αποκλειστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για τα Τέμπη που θα προβληθεί απόψε στο Mega είδαμε το πρωί της Τρίτης 27/2 στο Mega Καλημέρα.

Σε αυτό, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου, ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη, μιλάει για την 20χρονη κόρη της.

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές και η μία είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα και να γυρίσουν. Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν, πήραν το επόμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Το MEGA τιμά τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα, με το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ… Μια φράση που ηχεί ακόμα στα αυτιά των ανθρώπων που άφησαν πίσω.

Η Ανθή Βούλγαρη, μετά από πολύμηνη έρευνα, κάνει ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καταγράφει τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων, και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Η δημοσιογράφος δίνει βήμα στους συγγενείς, τους διασώστες, τους πραγματογνώμονες. Με αφηγηματική προσέγγιση και κινηματογραφική αισθητική, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την αλήθεια εκείνης της νύχτας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε το… ξημέρωμα.

Read More

And More