Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο αστικός μύθος για τη σχέση με τη μητέρα του και οι γυναίκες – σταθμός στη ζωή του

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες – με επίσημη ανακοίνωση– η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρέθηκαν δίπλα του μέχρι τις τελευταίες ώρες. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε σε ηλικία 83 ετών, μετά από δύσκολή περίοδο της υγείας του. 

Η σύζυγός του, ήταν η γυναίκα που βρισκώταν διαρκώς στο πλευρό του, μέχρι το τέλος. Ωστόσο κατά τις περασμένες δεκαετίες, η σχέση με τη μητέρα του και το «ειδύλλιο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν απασχολήσει έντονα τον Τύπο.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Η μητέρα του, η Φρειδερίκη

Η πριγκίπισσα Φρειδερίκη έγινε βασίλισσα των Ελλήνων. Ήταν η μητέρα του τέως βασιλιά και η γυναίκα που τον μεγάλωσε, τον γαλούχησε ως διάδοχο και τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα ως αρχηγός του κράτους.

Ο αστικός μύθος λέει ότι πίσω από τις αποφάσεις του συζύγου της, βασιλιά Παύλου βρισκόταν εκείνη, ωστόσο στα παιδιά της επιβολή της ήταν πιο άμεση.

«Για να χτυπήσουν τον θεσμό, έπρεπε να βρουν κάτι άλλο και έτσι χτύπησαν το θέμα της μητέρας μου, λέγοντας πως με επηρεάζει, συμβουλεύομαι μόνο εκείνη και διάφορα άλλα. Κανένα από αυτά. δεν ισχύουν», είχε δηλώσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην εκπομπή «Τετ- Α-Τετ».

Τέως Βασιλιάς – Το «ειδύλλιο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Γεγονός είναι -όπως γράφει και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό»- πως, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Πολλοί μίλησαν και για ραβασάκια του Κωνσταντίνου στην Αλίκη, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Οι φήμες, οργίαζαν για μυστικές συναντήσεις του ζευγαριού – κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν πως το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Και βέβαια υπήρχε και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες», είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Νίκο Χατζηνικολάου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993. «Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος με την Άννα Μαρία

Ήταν Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 1964, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να παρακολουθήσουν το γάμο του πιο νέου βασιλικού ζεύγους στον κόσμο: του 24χρονου βασιλιά Κωνσταντίνου και της 18χρονης Άννας – Μαρίας.

Ο γάμος του βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Β’, και της Δανής πριγκίπισσας, Άννας Μαρίας, τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β’, παρουσία όλης της Ιεράς Συνόδου, στην Μητρόπολη Αθηνών, που είχε διακοσμηθεί με 10.000 κόκκινες γλαδιόλες.

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά, τρία αγόρια (Νικόλας, Φίλιππος, Παύλος) και δύο κορίτσια, (Αλεξία, Θεοδώρα) 

Τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Δες το παρακάτω βίντεο από την εκπομπή T-live για τις γυναίκες που στάθηκαν στο πλευρό του:

Read More

And More