Η Θάλεια Ματίκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα στο Action 24. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην δήλωση που είχε κάνει πριν δυο χρόνια, σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού, για την οποία και δέχθηκε έντονες αντιδράσεις.
«Με είχαν ρωτήσει αν κάνω δουλειές του σπιτιού, ως πρώτη ερώτηση, όταν είχα πάει καλεσμένη σε μια εκπομπή. Τρομερό. Εγώ ουσιαστικά ήθελα να μιλήσω για την ενδυνάμωση της γυναίκας αλλά παρεξηγήθηκε από πολλούς αυτή η απάντηση που έδωσα. Αυτό που θέλω να διευκρινίσω, αν και βέβαια οι γενιές αλλάζουν ευτυχώς και τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, είναι ότι η μητέρα μου ήταν μάχιμη δικηγόρος με δικό της γραφείο και οι φίλες της ήταν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και τα λοιπά» τονίζει η Θάλεια Ματίκα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Μεγάλωσα, λοιπόν, με την εικόνα γυναικών με δύσκολη εργασία και απαιτητική, για γυναίκες, οι οποίες με το που γυρνούσαν στο σπίτι γίνονταν χίλια κομμάτια για να μαγειρέψουν, να σκουπίσουν, να σφουγγαρίσουν. Το Σάββατο, ας πούμε, θυμάμαι γενική καθαριότητα στο σπίτι μας. Οπότε πάντα αισθανόμουν ότι αυτοί οι ρόλοι δεν ανήκουν στην γυναίκα αποκλειστικά αλλά ανήκουν στους ανθρώπους που συμβιώνουν σε έναν χώρο» συμπληρώνει η ηθοποιός.
«Και αν οι άνθρωποι που συμβιώνουν σε έναν χώρο, είτε έχουν απαιτητικές εργασίες είτε όχι, έχουν την μικρή πολυτέλεια να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους εξιδεικευμένους, μια βοήθεια τέλος πάντων σε αυτό το κομμάτι, είναι χαρά όλων να το κάνουν. Απλώς δεν μ’ αρέσει να το συγκεκριμενοποιούμε στη γυναίκα αυτό, ότι δηλαδή της ανήκει».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.