Τζωρτζίνα Λιώση: Συγκινεί η εξομολόγησή της για το Μάτι – «Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ, δυσκολεύομαι»

Στα παρασκήνια της θεατρικής παράστασης «Με σιχάθηκα, αλλά και πάλι όχι εντελώς» συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Καλοκαίρι Yes και η δημοσιογράφος, Κωνσταντίνα Μαύρου την Τζωρτζίνα Λιώση. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Μάτι, όπου στις 23 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια.

Η Τζωρτζίνα Λιώση περνούσε τα καλοκαίρια της στην περιοχή και κάθε καλοκαίρι με τις φωτιές της ξυπνούν μνήμες, όπως εξομολογήθηκε. «Δεν ξέρω τι να πω… Νομίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα, ξυπνάνε τραύματα, ξυπνάνε δυσκολίες. Ήμουν από τα παιδιά που λάτρευα το καλοκαίρι και κάθε φορά και πλέον όσο ζεσταίνει ο καιρός, τρέμω για το τι θα συμβεί πάλι. Για μένα, και λόγω της προσωπικής εμπειρίας με τη φωτιά στο Μάτι, είναι ένα τεράστιο τραύμα που κάθε φορά και κάθε φορά, κάθε καλοκαίρι και με κάθε σπίθα, αναζωπυρώνεται και μέσα μας. Και νομίζω σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ σε προσωπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Δυσκολεύομαι αρκετά, έχω κατοικίδια που ήταν εκεί εκείνη τη μέρα. Κι όταν βλέπω τις γάτες μου να παθαίνουν πανικό επειδή μυρίζουν στην ατμόσφαιρα φωτιά, αντιλαμβάνομαι ότι το τραύμα δεν είναι πολυτέλεια του ανθρώπινου ψυχισμού. Δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω εκεί όπου ήταν το σπίτι μας στο Μάτι. Και πότιζα και φύτευα, εκεί ήταν το σπίτι μου, εκεί μεγάλωσα… Μου ήταν ανυπόφορο να μην ξαναπατήσω εκεί. Με αυτό το μέρος συνδέομαι κυτταρικά» πρόσθεσε, επίσης, η Τζωρτζίνα Λιώση.

 

Read More

And More