Βασίλης Καρανταλής: Ο Έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Pfizer μιλά στο T-Live (video)

Ο Βασίλης Καρανταλής, καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊάμι, από τους πρώτους γιατρούς που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ μίλησε σήμερα στο T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Είχε παρενέργειες μετά το εμβόλιο; «Παρενέργειες δεν θα τις έλεγα. Η θερμοκρασία σου να ανέβει μετά από έναν εμβολιασμό είναι κάτι που το περιμένουμε γιατί δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί και απλά το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του. Ο πόνος που ένιωσα στο σημείο του εμβολιασμού είναι κάτι που νιώθουμε για λίγες ώρες μετά» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας γιατρός, του οποίου η θερμοκρασία ανέβηκε, όπως είπε ως 37,5 βαθμούς κελσίου.

Κάποιοι άνθρωποι στο εξωτερικό, όταν έκαναν το εμβόλιο έπαθαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Τι ακριβώς τους συνέβη; Όπως εξήγησε ο κ. Καρανταλής: «Λέγεται αναφυλακτοειδής αντίδραση, δεν είναι ακριβώς αναφυλαξία, είναι κάτι σαν αρχική αλλεργική αντίδραση. Είναι κάτι πιο σοβαρό από το να νιώσεις κάτι στον λαιμό σου, να κοκκινίσεις, αφού φας όστρακα για παράδειγμα. Αυτοί οι άνθρωποι που ξέρουν ότι έχουν ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης κουβαλάνε μαζί τους μία ουσία που την καταπολεμά. Περίπου λίγο πιο δυνατό από κορτιζονούχο».

Δες όλα όσα είπε ο Έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Pfizer στο T-live:

Read More

And More