Έξω από τα δόντια

Χάρης Τζωρτζάκης: “Υπάρχει ομερτά και φοβόμαστε μην μας κάνουν μηνύσεις… Πρέπει να ανοίξουν στόματα”

Ο Χάρης Τζωρτζάκης αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες περιστατικό απρεπούς συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γνωστό σκηνοθέτη, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού για ταινία.

Σήμερα, ο ηθοποιός μίλησε στο Πρωινό σημειώνοντας πως «υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άμα η δικαιοσύνη δεν επαλειφθεί, άμα δεν βγει η ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και να υπάρχει ομερτά και φόβος να μην μιλήσει ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να υπερασπιστούμε τα θύματα με τα ίδια μας τα στόματα».

Διάβασε εδώ επίσης: Ο Χάρης Τζωρτζάκης περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε: “Μου ζήτησε τεχνηέντως να γυμνωθώ”

Και συνέχισε λίγο αργότερα: «Σκεφτείτε ένα παιδί 15 χρονών που ζει αυτήν την τραγική εμπειρία, που φοβόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να μιλήσουμε ελεύθερα, πώς αυτό το παιδί θα πάει στον πατέρα του και τι θα του πει; Πώς θα μιλήσει όταν ξέρει ότι το νομικό σύστημα ενός κράτους είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην προστατεύει αυτό το παιδί;».

Δες όλα όσα είπε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα παρακάτω:

Read More

And More