Υπόθεση Λιγνάδη – Ο Κούγιας καταθέτει αναφορές εναντίον των δικαστικών λειτουργών: “Ο εντολέας μου είναι αθώος”

Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε πριν από λίγη ώρα στον Άρειο Πάγο, όπου θα καταθέσει αναφορές εναντίον των δικαστικών λειτουργών, τις οποίες είχε προαναγγείλει, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες. «Οι συνεργάτες μου ήδη καταθέτουν στο Πρωτόκολλο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου τις τρεις αναφορές, οι οποίες ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προανάκριση του κ. Λιγνάδη, της κ. Ανακριτού που διεξάγει την τακτική ανάκριση και των τριών δικαστών που εξέδωσαν το απορριπτικό βούλευμα επί της στάσεως ακυρότητας της ποινικής διώξεως και του εντάλματος συλλήψεως που εξεδόθησαν μέχρι τώρα. Ο λόγος που για πρώτη φορά στην καριέρα μου προβαίνω σε αυτήν την ενέργεια είναι ένας και μοναδικός: δεν είμαι αυτός που θα διδάξει στους δικαστές το καθήκον τους, όμως η υπόθεση Λιγνάδη είναι μία υπόθεση πρωτοφανής για τα δικαστική δεδομένα της Ελλάδας.

Το σημαντικότερο είναι το δικαίωμα στην ελευθερία. Το να καταδικάζεις κάποιον, έστω και πρόωρα με προσωρινή κράτηση, που για μένα είναι μετά την ανίατη ασθένεια, ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει. Δε μπορώ να σκεφτώ, δύο επαρκείς εισαγγελείς, μία επαρκής ανακριτής, ένα συμβούλιο με έναν πρόεδρο που θαυμάζω, έπεσαν σε τόσες παραλείψεις και έκαναν τόσο κακή ερμηνεία των νομικών διατάξεων… Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στην φυλακή, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ένας αξιοσέβαστος σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού…».

Δες όλα όσα είπε στο παρακάτω βίντεο από το Happy Day:

Read More

And More