Μέγκαν Μαρκλ: Δικαστική δικαίωση εναντίον βρετανικής εφημερίδας

Η Μέγκαν Μαρκλ νίκησε στη δικαστική διαμάχη με τη βρετανική εφημερίδα Mail On Sunday, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση του Μέσου κατά της δικαστικής απόφασης περί παραβίασης της ιδιωτικότητας της Δούκισσας του Σάσεξ.

Η Mail on Sunday δημοσίευσε αποσπάσματα επιστολής της Μέγκαν Μαρκλ, που είχε γράψει στον πατέρα της, Τόμας, τον Αύγουστο 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Η πρώην ηθοποιός είχε δώσει δικαστική διαμάχη με το ταμπλόιντ για παραβίαση ιδιωτικότητας και για αυτό, ανώτερο δικαστήριο είχε κρίνει ότι η εφημερίδα οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την Μέγκαν Μαρκλ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και να καταβάλει τα δικαστικά της έξοδα.

Η σημερινή δικαστική απόφαση (Πέμπτη 2.12.2021) απαλλάσσει την Μέγκαν Μαρκλ από την υποχρέωση εμφάνισής της σε ακροαματική διαδικασία στην οποία θα καλείτο να καταθέσει και ο πατέρας της.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση η Μέγκαν Μαρκλ είχε δηλώσει ότι η εφημερίδα και ο εκδότης της είναι υπόλογοι για τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους» ενώ η υπεράσπιση της Mail on Sunday πρόβαλε ότι η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε την χειρόγραφη επιστολή γνωρίζοντας ότι είναι πιθανή η δημοσίευσή της.

Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης ότι πρόκειται για νίκη για οποιονδήποτε αισθάνεται φοβισμένος να ορθώσει το ανάστημά του για ό,τι είναι ορθό στην ζωή και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της βιομηχανίας του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Splash/Ideal Images

Read More

And More