Ο Μελέτης Ηλίας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη, με αφορμή τη φετινή θεατρική του συνεργασία με τη Λένα Παπαληγούρα. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την προσωπική και επαγγελματική του πορεία, ενώ αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η εξουσία στον άνθρωπο, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτή εκδηλώνεται ακόμη και μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.
Η εξουσία αλλάζει τον χαρακτήρα των ανθρώπων ή απλώς αποκαλύπτει αυτό που ήδη είναι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νομίζω ότι τον διαβρώνει. Η εξουσία τρελαίνει. Πρέπει να τη διαχειρίζεσαι σοφά, όπως και να αλλάζει χέρια, ώστε εκείνος που έχει τον απόλυτο έλεγχο να καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να τη χάσει.
Πιστεύετε ότι στην οικογένεια πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή “εξουσίας”;
Εκ των πραγμάτων υπάρχει εξουσία. Όταν έχεις ανήλικα παιδιά, πρέπει με κάποιο τρόπο να τους επιβάλλεις ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι το σωστό, ότι σε συνδυασμό με τον διάλογο, θα επικρατήσει το πιο λογικό. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να έχεις παρωπίδες, ούτε να είσαι απόλυτος στις απόψεις σου. Πρέπει να ακούσεις τον άλλον, να καταλάβεις τον αντίλογο και να βρεις έναν έξυπνο τρόπο ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Διαφορετικά γίνεσαι ένας οικογενειάρχεις – τύραννος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Προφανώς ένας γονιός, ακόμα και ασυναίσθητα, να επιβάλει τη δική του “εξουσία” στα παιδιά του. Σε εσάς δεν έχει συμβεί;
Πολλές φορές, και άλλες προσπαθώ να το μετριάσω. Θεωρώ ότι πολλοί γονείς παρασυρόμαστε από την άσκηση εξουσίας και ξεφεύγουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Εκεί πρέπει να κάνεις κάποια βήματα πίσω. Να καταλάβεις ότι έχεις απέναντι σου ανθρώπους που μπορεί να είναι σε μικρότερη ηλικία αλλά έχουν έναν ενθουσιασμό που δεν είναι αμελητέος.
Πρέπει να σκεφτούμε, να ακούσουμε τον συνομιλητή μας και να λάβουμε υπόψη μας και τον έτερο γονέα. Χρειάζεται να βρίσκεις έξυπνες λύσεις.
Φωτογραφία: NDP
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ