Γεμιστοί κολοκυθοανθοί τηγανιτοί

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό και super καλοκαιρινό πιάτο για ελαφριά γεύματα

Συστατικά

  • 180 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 60 gr μοτσαρέλα
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 16 κολοκυθοκορφάδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για κέικ
  • 1/2 φλ. αλεύρι ρυζιού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 φλ. ανθρακούχο νερό
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάλε τα πρώτα έξι υλικά στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και μετάφερέ τα σε ένα κορνέ.
  • Στο άνοιγμα κάθε κολοκυθοκορυφής “σπρώξε” με το κορνέ μια κουταλιά από το μείγμα τυριών.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι, τους κρόκους και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψέ τα καλά να γίνουν χυλός.
  • Βύθισε κάθε γεμιστό κολοκυθοανθό στο χυλό και έπειτα με προσοχή στο καυτό λάδι για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μετάφερέ τα σε ένα απορροφητικό χαρτί για ένα λεπτό και έπειτα αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Σέρβιρέ τα ζεστά!

Read More

And More