Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα ανοίγει η διαθήκη του

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την οποία αναμένεται να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα. Σύμφωνα ωστόσο με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Καράλη ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης δεν είχε συγγράψει μόνο μια διαθήκη αλλά περισσότερες.

Η μεγαλύτερη αγωνία για το άνοιγμα της ή των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη είναι το αν μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Νίκου Κουρή που φέρεται να είναι καρπός του έρωτά του με οικιακή βοηθό τη δεκαετία του 1970.

Οι πληροφορίες – σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα – αναφέρουν πως ο Μίκης Θεοδωράκης θέλοντας να τακτοποιήσει όλα όσα αφορούν το όνομά του και την υστεροφημία του, τις είχε συγγράψει πριν από αυτές που έδωσε στη Ρένα Παρμενίδου η οποία για αρκετές δεκαετίες ήταν τα αυτιά και τα μάτια του.

Και, μέσα σε όλα αυτά, έχουν σκάσει και οι δικαστικές εξελίξεις, αφού η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη πριν λίγο καιρό βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου ο φερόμενος ως γιος του Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης. μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Read More

And More