Τηγανίτες καβουριού με πικάντικη σος

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Crabcakes με πικάντικη σάλτσα remoulade

Συστατικά

Για τις τηγανίτες:

  • 1/2 kg καβουρόψιχα
  • 2 κ. σούπας πράσινη πιπεριά
  • 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Για τη σος:

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. γλυκού εστραγκόν
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 3/4 κ. γλυκού κάπαρη
  • 3/4 κ. γλυκού ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την καβουρόψιχα ανάμεσα σε δύο μεγάλα απορροφητικά φύλλα χαρτί και πίεσέ την, ώστε να αποβάλει τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη καβουρόψιχα με την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα και ένα τέταρτο του φλιτζανιού από το τρίμμα ψωμιού και το υπόλοιπο βαλ’ το σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Μοίρασε το μείγμα του καβουριού σε οκτώ μερίδες και πλάσε τις τηγανίτες
  • Χτύπα το αυγό σε ένα πιάτο και πέρασε κάθε τηγανίτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι δύο κουταλιές λάδι και ψήσε τις τηγανίτες για τρίς λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Για την πικάντικη σος remoulade ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Σέρβιρε τις τηγανίτες με πράσινη σαλάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More