Σαλάτα της άνοιξης με φράουλες

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις να δώσεις πιο ανάλαφρη γεύση στη σαλάτα σου; Ψάχνεις τρόπο να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα τη μαρουλοσαλάτα και η ρόκα με την παρμεζάνα σε έχουν κουράσει; Τι θα έλεγες να ρίξεις φράουλες; Δοκίμασε τες ραντισμένες σε ένα dressing μελιού και συνοδευόμενες με φέτα και ροκφόρ.

Θερμίδες 213

Συστατικά

  • 1/2 μαρούλι λόλα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 φλιτζάνια ώριμες φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 50γρ. ροκφόρ τριμμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Για το dressing: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο (μπορείς να βάλεις και απλό, ελαφρύ ξίδι)
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπλέντερ και ανάμειξε καλά. Άφησε στην άκρη
  • Καθάρισε τα λαχανικά σου και βάλε σε μια σαλατιέρα τη λόλα μαζί με τη ρόκα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις φράουλες ανακατεύοντας ελαφρά να μοιραστούν σε όλο το μπολ
  • Περίχυσε τη σαλάτα με το dressing και πασπάλισε με τα αμύγδαλα

Tip

Δεν σου προτείνω να αλατίσεις αφού το ξύδι, μαζί με τα αλμιρά τυράκια θα δώσει αρκετή γεύση στη σαλάτα!

Read More

And More