Κριθαρότο με καλαμπόκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλοκαιρινό comfort food όπως δεν το είχες φανταστεί

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί και ξύσε τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσεις ό,τι μπορεί να έχει κολλήσει και ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε μια κουτάλα από τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το ζυμαρικό να τον απορροφήσει τελείως.
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να βάλεις το μισό ζωμό και τότε πρόσθεσε και το καλαμπόκι.
  • Έπειτα, πρόσθεσε σιγά- σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και το κριθαράκι να γίνει κρεμώδες, για περίπου 15 λεπτά συνολικά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα, το βασιλικό, το βούτυρο και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε αμέσως με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More