Μητέρα σκότωσε το γιο της με χλωρίνη!

Μια γυναίκα που εξανάγκασε τον 12χρονο αυτιστικό γιο της να πιει χλωρίνη επειδή φοβόταν ότι θα της τον έπαιρνε η πρόνοια, παραδέχτηκε σήμερα την ενοχή της για τη δολοφονία του παιδιού.

Η 44χρονη Σατπάλ Καούρ Σινγκ σκότωσε το γιο της Ατζίτ λίγες ώρες αφότου είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με την υπηρεσία κοινωνικής προστασίας, σε μια συνάντηση που είχε με υπαλλήλους της με αντικείμενο τη φροντίδα του παιδιού.

Στο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε σήμερα η μητέρα αναφέρθηκε ότι ήταν “ήρεμη” και κανείς απ’ όσους παραβρέθηκαν στη συνάντηση δεν ανησύχησε με τη συμπεριφορά της. Μερικές ώρες αργότερα ωστόσο, τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία λέγοντας: “Μόλις σκότωσα το γιο μου και προσπάθησα να αυτοκτονήσω”.

Η Σινγκ δήλωσε ένοχη για ακούσια ανθρωποκτονία λόγω μειωμένου καταλογισμού και οι εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την ομολογία αυτή καθώς, σύμφωνα με την εκτίμηση των ψυχιάτρων, πάσχει από ψυχική διαταραχή.

“Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία”, εξήγησε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ, σύμφωνα με τον οποίο η γυναίκα φοβόταν ότι η κοινωνική υπηρεσία θα απομάκρυνε το παιδί από το σπίτι του. Ο 12χρονος Ατζίτ ήταν πλήρως εξαρτημένος από τη μητέρα του αφού δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί και δεν μιλούσε. Δεν άντεχε επίσης να βρίσκεται σε μέρη με πολυκοσμία ή με θόρυβο και αν του συνέβαινε κάτι τέτοιο κάλυπτε τα αυτιά του και ούρλιαζε.

Η Σινγκ είχε παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια με αντικείμενο την προστασία παιδιών και είχε εκφράσει παράπονα για τη στάση πολλών — του συζύγου της, γειτόνων και υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών — απέναντί της. Είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα πιει χλωρίνη και θα αυτοκτονήσει λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την πρόνοια.

Read More

And More