Μιχάλης Σαράντης: Η σχέση με τη Μαίρη Μηνά, η απώλεια που τον σημάδεψε και ο «Παράδεισος των Κυριών»

Η φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από «γεμάτη» για τον Μιχάλη Σαράντη. Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια από τις νέες τηλεοπτικές σειρές που έκαναν πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας 19/9 και κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό αμέσως.

Ο λόγος για τον “Παράδεισο των Κυριών” που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα τπυ Alpha. Στη σειρά αυτή, ο Μιχάλης Σαράντης κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αφού υποδύεται τον Αριστείδη Γερακά, συνιδιοκτήτη του «Παραδείσου των κυριών ο οποίος μετά τον θάνατο των γονιών του έμαθε ότι είναι υιοθετημένος και αναζητά να βρει τις ρίζες του.

Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις όμως δεν σταματούν εκεί αφού κατέχει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα μουσική κωμωδία της ΕΡΤ. “Τα νούμερα” η οποία βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 22.00. Παράλληλα όμως, από το πρόγραμμα του Μιχάλη Σαράντη δε θα μπορούσε να λείπει και το θέατρο.

Πιο αναλυτικά, από τον Οκτώβριο θα πρωταγωνιστεί και πάλι στη θεατρική παράσταση “Τα Ματωμένα Χώματα” που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλουμπής, μια παράσταση που την περασμένη σεζόν σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και που το καλοκαίρι ταξίδεψε στα μεγαλύτερα θερινά θέατρα της χώρας. 

Και δεν τελειώνει εκεί, αφού ο Νοέμβρης θα βρεί τον Μιχάλη Σαράντη σε μια ακόμη θεατρική παράσταση και πιο συγκεκριμένα στην παράσταση “Ο Αίας” η οποία επίσης απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στο κοινό και φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Νανούρη.

Οι υποχρεώσεις του όμως σε τηλεοπτικό και θεατρικό επίπεδο δεν είναι ο μόνος λόγος που κάνει τη ζωή του Μιχάλη Σαράντη, ο πιο σημαντικός λόγος που έχει αλλάξει ριζικά και τις σταθερές της ζωής του, είναι η εγκυμοσύνη της συντρόφου του Μαίρης Μηνά.

Η σχέση με τη Μαίρη Μηνά και η αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς

Η σχέση τους έγινε γνωστή την περίοδο που η Μαίρη Μηνά πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά “Αγγελική”. Οι δυο τους ήταν ήδη έναν χρόνο ζευγάρι ωστόσο είχαν καταφέρει να κρατήσουν τον έρωτά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μιας και ποτέ δεν θέλησαν να απασχολήσουν τα Μέσα με την προσωπική τους ζωή.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του που μίλησε για τη Μαίρη Μηνά, ο Μιχάλης Σαράντης δήλωσε, «Την προσέχω τη Μαίρη. Αλλά στα γυρίσματα την έχω σε καλά χέρια. Την προσέχω, την αγαπώ και την καμαρώνω. Όταν μιλάμε για μεγάλα συναισθηματικά μεγέθη, γιατί είμαι πολύ ερωτευμένος με τη Μαίρη, δεν ξέρεις από που σου ΄ρχεται. Τρως το χαστούκι και λες πωω τι μάτια είναι αυτά».

Οι φήμες για την εγκυμοσύνη της Μαίρης Μηνά είχαν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετούς μήνες ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον ηθοποιό όταν πριν μερικές ημέρες βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4”.

«Έχουν αλλάξει τα πάντα! Και προς το καλό και προς το κακό. Έχασα τον μπαμπά μου τον Μάιο. Δεν το είχα ανακοινώσει, είναι η πρώτη φορά που το λέω…έφυγε ο μπαμπάς (…) Ταράχτηκαν τα πράγματα, αλλά παράλληλα έρχεται μια άλλη ζωή στον κόσμο σε λίγες μέρες. Ο μπαμπάς μου πρόλαβε να μάθει ότι θα γίνει παππούς» είχε πει ο Μιχάλης Σαράντης.

Η πρώτη επαφή με το θέατρο και την τηλεόραση

Η υποκριτική δεν μπήκε στη ζωή του από πολύ νωρίς αλλά αντιθέτως, όταν πλέον είχε κλείσει τα 18 του και μάλλον…από τύχη. Μέχρι τότε, είχε καταλάβει ότι έχει μια ενέργεια μέσα του αλλά έλεγε ότι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής ή γιατρός. Ηθοποιός όμως δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θέλει να γίνει.

«Στα 18 μου πήγε ένας φίλος μου στη δραματική σχολή και πήγα και γω. Έξι μήνες μετά σταμάτησα και έδωσα εξετάσεις στη σχολή του Κάρολου Κουν όπου και φοίτησα. Όταν κατάλαβα ότι έχω μια ευαισθησία και σε συνδυασμό με τη σχολή το κατάλαβα ότι είμαι εκεί. Είπα στον μπαμπά μου ότι μάλλον θέλω να κάνω αυτό στη ζωή μου. Και οι γονείς μου, μου είπαν, κάνε αυτό που σε κάνει χαρούμενο» είχε πει ο Μιχάλης Σαράντης για την απόφασή του να ασχοληθεί με το θέατρο.

Για πολλά χρόνια απείχε από την τηλεόραση και είχε επικεντρωθεί στο θέατρο. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος σε σειρά ήρθε μέσα από τη “Φαμίλια” το 2020 σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του αυτή την σοβαροφάνεια που τον διακατείχε.

«Επειδή δούλευα πολύ στο θέατρο, δεν είχα χρόνο για την τηλεόραση. Και όλα αυτά με ένα δικό μου  ενοχικό σύνδρομο κατά της έκθεσης. Η πρώτη σταθερή μου τηλεοπτική εμφάνιση, είναι η “Φαμίλια”. Πήγα στο σήριαλ λόγω του Βασίλη Θωμόπουλου. Είχα προσωπική ανάγκη να βάλω μια τρικλοποδιά σε όποια σοβαροφάνεια με χαρακτήριζε μέχρι τώρα. Είμαστε τυχεροί οι ηθοποιοί που έχουμε δουλειά αυτή την περίοδο» είχε πει τότε ο Μιχάλης Σαράντης.

Το περιστατικό που στιγμάτισε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια

Στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, ο Μιχάλης Σαράντης ήρθε αντιμέτωπος με μια σημαντική απώλεια. Ο καλύτερός του φίλος, έφυγε από τη ζωή και για πολλά χρόνια ένιωθε ενοχές που εκείνος ήταν καλά και συνέχιζε τη ζωή του ενώ ο φίλος του είχε πεθάνει τόσο νωρίς.

«Αυτό που στιγμάτισε την εφηβεία μου ήταν η απώλεια του κολλητού μου φίλου  του Ηλία. Από τότε που έφυγε, ένιωσα ότι έκανα πράγματα και γι΄αυτόν. Αρρώστησε όταν είμασταν στην έκτη δημοτικού και πέθανε ένα χρόνο μετά. Δεν μπορώ να στο περιγράψω. Ένιωθα ενοχές που ζούσα εγώ και δεν ζούσε ο Ηλίας. Είμασταν και οι δυο κοντοί, και λίγο πριν τον δω για τελευταία φορά, είχα ψηλώσει και όταν με είδε μου είπε: “είδες εσύ ψήλωσες εγώ όχι” και κάπου εκεί καταστράφηκα σε σχέση με τις ενοχές μου…» είχε εξομολογηθεί στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η εξομολόγηση για το “κακό” που προσπάθησε να κάνει στον εαυτό του

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε στον Άρη Καβατζίκη, ο Μιχάλης Σαράντης είχε παραδεχτεί πως παλεύει και ο ίδιος με τα δικά του σκοτάδια αποκαλύπτοντας πως έχει προσπαθήσει να κάνει πολύ κακό στον εαυτό του.

«Δε θέλω να πω το μεγαλύτερο σκοτάδι που βίωσα. Έχω φτάσει στην πιο άσχημη ψυχολογική στιγμή. Δε συζητάμε για τις απώλειες, οι απώλειες υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στη ζωή. Έχω κάνει πολύ κακό στον εαυτό μου. Έχω αποπειραθεί να κάνω πολύ κακό στη ζωή μου. Δε ξέρω γιατί. Δηλαδή, ξέρω αλλά τώρα τι να πούμε; Δεν το έκανα για να ξεπεράσω μια απώλεια. Όπως όλοι έχω περάσει και εγώ τα σκοτάδια μου και τη μάχη με τον εαυτό μου. Όταν όμως φτάνεις κάτω και δεν πάει πιο κάτω, μετά μόνο πάνω μπορείς να πας, δε μπορείς να πας πιο κάτω. Φοβήθηκα…» είχε πει.

 

Read More

And More