Μοιάζεις στον μπαμπά μου! Σε… ερωτεύτηκα!

Είναι κάτι που το ακούμε συχνά. Ότι δηλαδή συνήθως οι άντρες που ερωτευόμαστε μοιάζουν στους μπαμπάδες μας. Ο Ντέιβιντ Πέρετ ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους στη Σκωτία, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο ”Η νέα επιστήμη της έλξης των ανθρώπων”.

Μέσα από αυτό το βιβλίο προσπαθεί να αποδείξει πως πράγματι επιλέγουμε συντρόφους που μας θυμίζουν τον πατέρα μας. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ”ΤΟ ΒΗΜΑ”, ο συγγραφέας και ερευνητής έκανε το εξής πείραμα: Πήρε 300 άνδρες και 400 γυναίκες, εκ των οποίων όλοι είχαν μόνιμη σχέση και είχαν μεγαλώσει και με τους δύο γονείς τους. Από αυτό το πείραμα προέκυψε πως η συνύπαρξη και η στενή παρατήρηση των γονιών μας σε τρυφερή ηλικία εντυπώνουν τα χαρακτηριστικά τους στη μνήμη μας, επηρεάζοντας έτσι την άποψή μας για το ποιον θεωρούμε ελκυστικό αργότερα στη ζωή μας.

Εκείνο που φαίνεται ότι παίζει πρωταρχικό ρόλο είναι τα χρώματα, αλλά και τα γενικά χαρακτηριστικά του γονιού του αντίθετου φύλου. Παρατήρησε λίγο τον σύντροφό σου και πες μας… Σου θυμίζει καθόλου τον μπαμπά σου;

Read More

And More