Αναστασία Τσιλιμπίου στο TLIFE: Τα «Μαθήματα Κωμωδίας», ο ρόλος στο «Αυτή η νύχτα μένει» και η προσωπική της ζωή

Η Αναστασία Τσιλιμπίου, 15 χρόνια μετά την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, «Για την καρδιά ενός αγγέλου», μετρά αρκετές πετυχημένες συνεργασίες.

Φέτος επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από τη νέα σειρά του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει», αλλά και θεατρικά στο «Μικρό Παλλάς» και στα «Μαθήματα Κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη.

Με αφορμή την δεύτερη σεζόν της πετυχημένης παράστασης που μόλις ξεκίνησε, η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλά στο TLIFE για τον ρόλο της ως… μαθήτρια, ενώ κάνει την τηλεοπτική της αναδρομή από την πρώτη της συνεργασία, μέχρι και τον ρόλο της στη νέα σειρά του Alpha.

Νέα σεζόν για τα «Μαθήματα Κωμωδίας», τα οποία ξεκίνησαν και φέτος στο Θέατρο «Μικρό Παλλάς».

Μετά την περσινή συνεργασία συνεχίζουμε και φέτος. Μια όμορφη παρέα, η οποία αντιλήφθηκε από την αρχή την χημεία μεταξύ όλων των μελών της παράστασης. Ο κόσμος περνάει καλά βλέποντας τα «Μαθήματα Κωμωδίας» και έτσι περνάμε και εμείς καλά, αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της παράστασης.

Ο Βαλέριος (Θοδωρής Αθερίδης) είναι ο δάσκαλος της κωμωδίας, βρίσκει 4 ιδιαίτερους μαθητές, ο καθένας κουβαλά τα δικά του προβλήματα και θέλει να τους μάθει κωμωδία.  Σκοπός του είναι στο τέλος αυτών των μαθημάτων να ανεβάσει μια παράσταση. Μέσα από τη συνεργασία τους και τις ασκήσεις που κάνουμε κατά την διάρκεια της παράστασης, εξελίσσονται και οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, ενώ δημιουργούνται αρκετοί προβληματισμοί που θα σε βάλουν σε σκέψεις. Είναι μία παράσταση στην οποία γελάς, προβληματίζεσαι αλλά και συγκινήσει μέσα από τις διάφορες πλευρές της κωμωδίας. 

Πες μου λίγα λόγια για τον ρόλο σου…

Είμαι η Ηλέκτρα, ένα κορίτσι με διπολική διαταραχή, η οποία εξιστορεί τη δική της ιστορία, με ένα τραγικό παρελθόν. Με την ιστορία της μάλιστα ξεκινά και η παράσταση. Στην πορεία η Ηλέκτρα μέσα από τα μαθήματα κωμωδίας καταφέρνει να βρει τον σκοπό της.

Αντιλαμβάνομαι πως ο ρόλος σου θα απαιτούσε μια ιδιαίτερη προετοιμασία…

Στην αρχή με δυσκόλεψε η διαδικασία του να μπω μέσα στον ρόλο, είχα βέβαια την σωστή καθοδήγηση από τον Θοδωρή Αθερίδη. Ήθελα να ελαφρύνω λίγο τον χαρακτήρα της Ηλέκτρας και να τον προσαρμόσω στα μέτρα της κωμωδίας, χωρίς όμως να προσποιούμαι ότι κάνω κωμωδία. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κωμωδία στο θέατρο και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βγει κάτι λάθος πάνω στη σκηνή.

Αναστασία Τσιλιμπίου – Η τηλεόραση και η προσωπική ζωή

Τηλεοπτικά επέστρεψες μέσα από τη νέα σειρά του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει». Πώς είναι αυτή η νέα συνεργασία;

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε τέτοιους συνεργάτες. Μαθαίνω πολλά πράγματα μέσα από τις δουλειές μου, κάθε συνεργασία είναι σαν σχολείο για μένα. Υποδύομαι την Μυρτώ στο μαγαζί του Στρατή (Βασίλης Μπισμπίκης) ένα συνεσταλμένο κορίτσι. Στο περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα για εκείνη διότι έχει αναλάβει και την φροντίδα του πατέρα της. Η Μυρτώ είναι το… λουλούδι της ιστορίας, όπως λέει και η σκηνοθέτης της σειράς.

Σε γνωρίσαμε τηλεοπτικά το 2007 μέσα από τη σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου». Πώς ήταν εκείνη η εποχή της ξαφνικής δημοσιότητας;

Από την πρώτη στιγμή οι δικοί μου άνθρωποι προσπάθησαν να με κρατήσουν «προσγειωμένη» ώστε να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις και να πιστέψω ότι κάνω κάτι τόσο ιδιαίτερο. Η οικογένειά μου δεν ήθελε να με δει ποτέ ως κάτι… διαφορετικό δίπλα στους συνομήλικούς μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι ισορροπίες όταν ξεκινάς αυτή την δουλειά σε τόσο μικρή ηλικία. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, έχουν έναν σημαντικό ρόλο.

«Κιοσέμ: Η Σουλτάνα» – Το 2015 βρέθηκες στην Τουρκία για μια μεγάλη τουρκική παραγωγή…

Έζησα για λίγο στην Κωνσταντινούπολη για τα γυρίσματα της σειράς. Υποδύθηκα την Σουλτάνα Κιοσέμ που μάλιστα ήταν Ελληνίδα και την έλεγαν Αναστασία. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μένα διότι δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Τα γυρίσματα διήρκησαν 5 μήνες, λιγότερο απ’ ότι περίμενα.

Ήμουν μόλις 17 ετών και στην αρχή είχα ενδοιασμούς στο να πάρω την απόφαση γιατί θα έπρεπε να βρεθώ μόνη μου εκεί. Οι γονείς μου αμέσως με ενθάρρυναν και με υποστήριξαν στο να το δω θετικά και να αποδεχτώ αυτή την πρόταση. Φρόντισαν να μην νιώσω ποτέ μόνη μου, με το να υπάρχει πάντα κάποιος μαζί μου, αλλά και η οι άνθρωποι της παραγωγής ήταν ιδιαίτερα φιλικοί μαζί μου και με πρόσεχαν πάρα πολύ.

Το «Νησί» να θεωρήσω πως ήταν η σειρά – σταθμός στην πορεία σου;

Στο «Νησί» έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Αυτή η συνεργασία θυμάμαι με έκανε να θέλω να γίνω ηθοποιός. Τότε, λόγω ηλικίας, οι συμμαθητές μου δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος αυτής της δουλειάς, λίγα χρόνια μετά, όταν επέστρεψα από την Τουρκία ξεκίνησαν να με ρωτούν περισσότερα για το «Νησί», μιας και είχαν αρχίσει να αναζητούν πληροφορίες για τη σειρά. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ομαλά.

Η επαγγελματική επιτυχία συμβαδίζει αυτή την περίοδο και με την προσωπική σου ευτυχία;

Βρίσκομαι σε μία σχέση εδώ και δύο χρόνια, αντιλαμβάνομαι πως συχνά θα πρέπει να απαντώ για τα προσωπικά μου, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που αφορά τόσο πολύ. Ωστόσο, θα σου απαντήσω πως βρίσκομαι μέσα σε μία όμορφη σχέση. Με τον σύντροφό μου δυστυχώς ζούμε από απόσταση, διότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως είμαστε πολύ καλά ως ζευγάρι, ωστόσο θέλει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, όταν ειδικά δεν ζεις καθημερινά δίπλα στον άλλον, ώστε να μπορείς να επικοινωνείς πιο εύκολα και να μοιράζεσαι στιγμές μαζί του.

Η Αναστασία Τσιλιμοπίου για δεύτερη σεζόν στα «Μαθήματα Κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης, Αναστασία Τσιλιμπίου

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος/TLIFE

Read More

And More