Η Λία Τσουζντάν στο TLIFE: Η προσωπική εξομολόγησή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Ένιωσα σαν να έχω παραιτηθεί»

Το τελευταίο διάστημα η Λία Τσουζντάν απέχει από τα social media, επηρεασμένη από τις τραγικές εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην πατρίδα της στην Ουκρανία. 

Το γνωστό μοντέλο που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής στο TLIFE, εξηγώντας τους λόγους που πλέον προσπαθεί να μην μπαίνει στο Instagram και να μην γράφει για όσα γίνονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Λία Τσουζντάν προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά της, συνεχίζει να εργάζεται και να ζει ωστόσο οι τύψεις για τους δικούς της ανθρώπους δεν λένε να φύγουν από το κεφάλι της…

«Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω… Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι όποια νέα διαβάζω από εκεί πέρα, αρχίζω και τα συνηθίζω. Με τρόμαξε πολύ αυτή η σκέψη. Με τρόμαξε το γεγονός ότι αυτός ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι ένας από τους πολέμους που ξέρεις είναι κάπου μακριά στον κόσμο. Όπως στο Ισραήλ, στο Ιράν… Που λες “α εντάξει γίνεται πόλεμος”. Φοβήθηκα πάρα πολύ μη γίνει κάτι τέτοιο και σταμάτησα να ασχολούμαι τόσο στα social media.

Κυριολεκτικά εγώ από την πρώτη μέρα έβλεπα κάθε μέρα εφιάλτες, με πολεμικά θέματα. Έβλεπα στα όνειρά μου ότι είμαι εκεί πέρα. Κατάλαβα ότι πρέπει να σταματήσω, όλο αυτό επηρεάζει το νευρικό μου σύστημα. Και από τη στιγμή που οι γονείς μου είναι ασφαλείς… Οι δικοί μου είναι χαρούμενοι που εγώ είμαι μακριά από όλο αυτό. Πρέπει να με προσέχω γιατί είμαι ουσιαστικά το μόνο παιδί που είναι μακριά. Πρέπει να είμαι πιο ήρεμη, οπότε σταμάτησα να ανεβάζω συνέχεια πράγματα και να κάθομαι στα social media. Διαβάζω τα νέα αλλά σταμάτησα να είμαι τόσο στο κινητό. Με έπιασαν συναισθήματα ότι και αυτό που κάνω είναι λάθος. Πρέπει να ανεβάζω πράγματα και να ενημερώνω τον κόσμο, ένιωσα σαν να έχω παραιτηθεί.

Είναι δύσκολο που είμαι μακριά, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, πώς να πράξω. Σαν Λία βοηθάω όσο μπορώ, ό,τι μπορούσα να είχα κάνει το έχω κάνει και συνεχίζω να το κάνω. Από την άλλη, όμως η ζωή μου σαν Λία και η δουλειά μου δεν σταματάει. Εγώ είμαι εδώ και στη ζωή μου όλα είναι καλά. Ξυπνάω στην ειρήνη, τρώω, δουλεύω, έχω τη σχολή μου. Όταν η μαμά μου ακούει ότι είμαι στεναχωρημένη κλαίει. Καταλαβαίνει ότι παρά το γεγονός ότι είμαι μακριά, με επηρεάζει και πάλι. Είναι άσχημο και δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει» εξομολογήθηκε η Λία Τσουζντάν.

«Μπράβο στην Κατερίνα Πεφτίτση και στον «Άλλον Άνθρωπο». Πιστεύω ότι όποιος έχει λίγη ανθρωπιά μέσα του και έχει όντως ευκαιρία και χρόνο να πάει να βοηθήσει, θα το έκανε. Μπράβο που πήγαν και μίλησαν για αυτό, το έδειξαν για να βλέπουμε και εμείς ότι αυτά που μαζεύουν ως ανθρωπιστική βοήθεια πάνε εκεί που πρέπει» δήλωσε το μοντέλο για την πρώην συμπαίκτριά της Κατερίνα Πεφτίτση. (Διάβασε εδώ περισσότερα)

«Από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό δεν είχα όρεξη να κάνω το οτιδήποτε, ένιωθα τύψεις ότι δεν αξίζω να είμαι εδώ και να έχω τη ζωή μου. Δεν ήθελα να βλέπω ανθρώπους, να μιλάω, δεν είχα όρεξη να ζω κανονικά, να δουλεύω. Μετά σκέφτηκα ότι πραγματικά πρέπει να δουλεύω, είναι όλα πάνω μου αυτή τη στιγμή. Οι δικοί μου έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχει βομβαρδιστεί όλη η πόλη μου. Μου έδωσε ένα κίνητρο ότι πρέπει να συνεχίσω κι ας λένε ό,τι λένε οι άλλοι. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να προσφέρω την καλύτερη ζωή σε μένα και τους δικούς μου στο κοντινότερο μέλλον» κατέληξε η Λία Τσουζντάν, μιλώντας αποκλειστικά στο TLIFE.

Read More

And More