Μαίρη Χρονοπούλου: Συγκλονισμένη η Μαρία Ιωαννίδου στο TLIFE για τον θάνατό της – «Πολύ λυπάμαι που βασανίστηκε»

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ύστερα από πέντε ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έπεσε από τα σκαλοπάτια του σπιτιού της στην Παιανία με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και όλοι από εκεί και έπειτα να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Η Μαρία Ιωαννίδου, συγκλονισμένη μίλησε αποκλειστικά στο TLIFE για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού.

Η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια αναφέρθηκε στις συνεργασίες της με την Μαίρη Χρονοπούλου στο θέατρο και στον κινηματογράφο, τονίζοντας πόσο πολύ την βοηθούσε στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική.

«Με την Μαίρη Χρονοπούλου είχαμε συνεργαστεί στο «Κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας» και θεατρικά και κινηματογραφικά. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Όταν μπήκα στο θέατρο, η Μαίρη με δίδαξε ορθοφωνία, είχε πολύ καλή άρθρωση και με διόρθωνε. Είχαμε πολλές επαφές καλλιτεχνικές γιατί κινούμασταν στον ίδιο χώρο. Ήταν μια γυναίκα πολύ δυναμική, δοτική, λάτρευε τον χορό. Αυτό ήταν το κοινό μας σημείο.

Έβγαινα και χόρευα και εκείνη πάντα με παρακολουθούσε και μετά χόρευε μαζί μου. Πολύ σημαντική ηθοποιός με κουλτούρα, μία Κυρία του ελληνικού θεάτρου, πολύ ταλαντούχα. Είχαμε παίξει μαζί και στην ταινία «Λυσιστράτη». Με διόρθωνε συνεχώς, μου έλεγε τι να κάνω, ήταν σαν καθηγήτρια, σαν δασκάλα. Ήμασταν σε πολλά καμαρίνια μαζί, ήμασταν μαζί και στην επιθεώρηση.

Την είχα συναντήσει πριν δυο μήνες στο Κολωνάκι, δεν είχε σηκωθεί ακόμη από το καρότσι και για να με πειράξει – ήταν και πειραχτήρι – μου είπε “εσύ δεν ήσουν ηθοποιός, ήσουν χορεύτρια μόνο” και της απάντησα “Μαίρη μου τότε πώς παίρνω σύνταξη ηθοποιού και λέει “τότε είσαι”» περιγράφει η Μαρία Ιωαννίδου στο TLIFE.

«Ήταν πολύ σημαντική γυναίκα και ηθοποιός. Πολύ λυπάμαι που βασανίστηκε. Σας μιλάω με πολλή συγκίνηση αυτή τη στιγμή. Εντάξει το περιμέναμε, αλλά ήταν άτυχη η Μαίρη. Ήταν άρρωστη πολλά χρόνια» εξομολογήθηκε συγκινημένη η Μαρία Ιωαννίδου.

Read More

And More