Νεσχάν Μουλαζίμ στο TLIFE για τον σεισμό στην Τουρκία: «Τραγική η κατάσταση, άνθρωποι ήταν κάτω από τα χαλάσματα αβοήθητοι»

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Η Νεσχάν Μουλαζίμ, το γνωστό μοντέλο με καταγωγή από την Τουρκία, μιλά στο TLIFE μεταφέροντας όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα μετά τον καταστροφικό Εγκέλαδο, καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους που βιώνουν ώρες αγωνίας.

Όπως περιγράφει Νεσχάν Μουλαζίμ, λίγες ώρες μετά την άφιξη των πρώτων Ελλήνων στην Τουρκία, επικράτησε ένα… αλαλούμ, αφού δεν δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την επιχείρηση απεγκλωβισμού. 

«Στην πόλη Αντάκια οι πρώτες βοήθειες για απεγκλωβισμό έφτασαν τη Δευτέρα, μέχρι τότε δεν είχε πάει κανείς από τους Τούρκους. Οι ξένοι που έφτασαν στην Τουρκία δεν ήξεραν προς τα πού να κατευθυνθούν, εφόσον όλες οι εντολές δίνονται από την κυβέρνηση. Δεν ήξεραν προς τα πού να πάνε οι άνθρωποι για να βοηθήσουν», περιγράφει η Νεσχάν Μουλαζίμ, ενώ μοιράζεται φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε από την Αντάκια. 

«Οι πρώτοι που πάτησαν μέσα στην Αντάκια ήταν οι Έλληνες από την ομάδα της ΕΜΑΚ, στη συνέχεια κατέφθασαν αποστολές και από τις άλλες χώρες και ακόμα βρίσκονται εκεί. Η κατάσταση είναι τραγική. Για δύο μέρες οι άνθρωποι ήταν κάτω από τα χαλάσματα αβοήθητοι, χωρίς καν νερό, χωρίς τίποτα. Είχαν σκάσει από τον σεισμό οι δρόμοι, μόνο από κάποια εθνική οδό εξωτερικά της πόλης μπορούσαν να φτάσουν, αλλά μέσα στην πόλη δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο», αναφέρει για την διακοπή της κυκλοφορίας.

«Φώναζαν κάτω από τα χαλάσματα»

Η Νεσχάν Μουλαζίμ επικοινωνεί διαρκώς με τα φιλικά της πρόσωπα, τα οποία αγωνιούν για τις οικογένειές τους.

«Βγάλανε τη θεία της φίλης μου κάτω από τα χαλάσματα, τώρα αναζητούν ένα ζευγάρι 30-35 ετών, μαζί με το 2 ετών παιδί τους. Αυτό που έμαθα είναι πως μέχρι και την τέταρτη μέρα μετά τον σεισμό, οι άνθρωποι φώναζαν κάτω από τα χαλάσματα μαζί με το παιδί τους.

Δεν μπορούσαν να τους φτάσουν (στο βάθος που βρίσκονται). Φώναζαν και απαντούσαν πόσοι είναι δίπλα τους, αλλά δεν ξέρω γιατί καθυστερούν τόσο πολύ σε αυτή την πόλη. Δεν υπάρχει πια η Αντάκια, αυτή η πόλη έχει τελειώσει», αναφέρει συγκλονισμένη στο TLIFE.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφτασε στην Τουρκία. Ο τουρκικός λαός δεν είχε ποτέ πρόβλημα, τα υπόλοιπα είναι πολιτικά παιχνίδια», δηλώνει η Νεσχάν Μουλαζίμ η οποία ζει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα με τον σύζυγό της.

«Μέχρι πριν λίγους μήνες, ένας Τούρκος καθηγητής ενημέρωνε πως θα συμβεί κάτι πολύ κακό και μάλιστα, ζητούσε να μην χτίζονται άλλα πολυώροφα κτίρια, κανείς όμως δεν άκουγε. Τα χρήματα είναι πιο γλυκά, η ανθρώπινη ζωή όμως δεν εξαγοράζεται»,  καταλήγει η Νεσχάν Μουλαζίμ στο TLIFE.

Φωτογραφίες από την Αντάκια λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό:

 

Read More

And More