Μπέττυ Μαγγίρα: Βραδινή έξοδος με την 9χρονη κόρη της Αντριάνα! [pics]

Μαμά και κόρη εν δράσει. Τώρα που τελείωσαν τα σχολεία η Μπέττυ Μαγγίρα φαίνεται πως αναλαμβάνει δράση και δεν σταματά τις βόλτες με την  οικογένειά της και συγκεκριμένα με τις κούκλες κόρες της: την Αντριάνα και την Καλλινίκη. Η Μπέττυ Μαγγίρα και ο σύζυγός της Δημήτρης Μάζης προσπαθούν να περνούν όσο πιο ποιοτικό χρόνο μπορούν με τα κορίτσια τους και φυσικά να τους μεταδώσουν την αγάπη τους για τα αθλήματα και τις τέχνες.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης η Μπέττυ Μαγγίρα βρέθηκε με την κόρη της Αντριάνα στο Κηποθέατρο Παπάγου για την πρεμιέρα της παράστασης «Μαρία Πενταγιώτισσα» με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Βίκυ Σταυροπούλου!

Μαμά και κόρη –που μοιάζουν μάλιστα πολύ- απόλαυσαν το θεατρικό έργο και βρέθηκαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν την αγαπημένη ομάδα της «Μαρίας Πενταγιώτισσας».

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στα 1982 ο Μποστ γράφει τη «Μαρία Πενταγιώτισσα».

Ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της – Πενταγιοί Φωκίδας – για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.

Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά της και τα ερωτικά της καμώματα: «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια / και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια.. Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, / εσύ τα ’καμες ούλα!».

Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα «σε ζωντανή σύνδεση» σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα

Μπέττυ Μαγγίρα, Αντριάνα Μάζη!

Read More

And More