Μπέττυ Μπαζιάνα: Μητέρα, σύντροφος και ξανά… πρώτη κυρία!

Τον Ιανουάριο είδαμε την Μπέττυ Μπαζιάνα με ένα μαύρο φόρεμα και διακριτικό look στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα να γιορτάζουν μαζί τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και σχεδόν 8 μήνες μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Μπέττυ (ή Περιστέρα) να εμφανίζεται στα γραφεία της Κουμουνδούρου με ένα φούξια φόρεμα και το μεγάλο χαμόγελο της… πρώτης κυρίας στα χείλη!

Η επί 22 χρόνια σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα είναι πάντα στο πλευρό του κρατώντας διακριτική στάση. Και μπορεί όλο αυτό το διάστημα να είχε πάνω της στραμμένα τα φωτογραφικά φλας – και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ- εκείνη δεν άλλαξε συνήθειες και καθημερινότητα. Ίσως μόνο λίγο κάποιες στιλιστικές επιλογές (μετά και το άρθρο της Vogue και τις fashion συμβουλές).

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως στάθηκε πλάι στον πρωθυπουργό με διακριτικότητα. Τους είδαμε μαζί σε Παρίσι, Μόσχα, αλλά και στην Κέρκυρα για τις διακοπές τους. Την είδαμε ως στοργική μητέρα στον αγιασμό του γιου της στο σχολείο, αλλά και στα θεωρεία της Βουλής για χάρη του καλού της και έφθασε να γίνει μέχρι και εξώφυλλο στο Paris Match ως η… “Σιδηρά Κυρία” στο πλευρό του πρωθυπουργού!
Μην ξεχνάς και την φράση του Αλέξη Τσίπρα πως: “Η γυναίκα μου θα με αφήσει αν υποχωρήσω στην Ευρώπη.

Μετά από 22 χρόνια άλλωστε, το ζευγάρι έχει μάθει να επικοινωνεί πια μόνο με τα ματιά…. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η σύντροφός του γνωρίστηκαν όταν ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν επαναστάτης έφηβος που πρωτοστατούσε σε σχολικές καταλήψεις. Η συμμαθήτρια του στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, Μπέττυ ήταν από τότε στο πλάι του!
Εκτός από την έλξη που τους έφερε κοντά, σαν ζευγάρι τους ένωσε η κοινή τους αγάπη για την πολιτική και τα κοινά. Μέλη και οι δύο της νεολαίας του Κ.Κ.Ε. αρχικά και του Συνασπισμού αργότερα, μοιράζονταν σε όλη την ζωή τους σχεδόν κοινές αξίες και την ίδια φιλοσοφία για την κοινωνία και την πολιτική.

Λίγο μετά τις καταλήψεις του 90′ – 91′ οι δυο τους χωρίζονται για να σπουδάσουν, εκείνη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και εκείνος στην Αθήνα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Η απόσταση όμως δεν μπαίνει εμπόδιο στην σχέση τους που συνεχίζει να ανθίζει.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, η Μπέττυ, αφήνει τον Αλέξη ως ηγετική φυσιογνωμία να προχωρήσει στο προσκήνιο της πολιτικής, και μένει στα παρασκήνια για να τον στηρίζει κάθε στιγμή.
Η απόλυτη στήριξη του ενός προς τον άλλο σε καμία περίπτωση δεν… μεταφράζεται σε γάμο, με νυφικά, κουμπάρους και όλα όσα απαιτεί η θρησκευτική παράδοση. Το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί ούτε με πολιτικό γάμο. Οι δυο τους υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης και έτσι επισημοποιούν τη σχέση τους.

Τον Μάιο του 2010, 2 χρόνια πριν την εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. και της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, το ζευγάρι φέρνει στον κόσμο το πρώτο του παιδί, τον Παύλο. Τον Ιούνιο του 2012 η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση του δεύτερου γιου τους τον οποίο προτίμησαν να μην βαφτίσουν. Με τη διαδικασία της πολιτικής ονοματοδοσίας στην Αίγινα (τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του ζευγαριού), ο δεύτερος γιος τους ονομάζεται Ορφέας Ερνέστο.
Το ζευγάρι παραμένει ένα από τα πιο διακριτικά της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Οι ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις τους και το ατημέλητο στυλ που υιοθετούν σε αυτές έχουν κάνει πολλούς να μιλούν για ένα εναλλακτικό ζευγάρι.

Read More

And More