Μπριζίτ Μπαρντό: Όταν η επίσκεψή της στην Ελλάδα πριν 50 χρόνια, προκάλεσε φρενίτιδα! [Pics]

Aπό τις μεγαλύτερες διεθνείς σταρ, που άφησε εποχή τόσο με τις ταινίες της όσο και με την εμφάνιση και το σεξ απιλ της, η Μπριζίτ Μπαρντό είχε έρθει στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1969. Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει φωτογραφίες από την έξοδό της στη διάσημη τότε Λαγουδέρα στην Ύδρα, το εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού Θησαυρού και περιγράφει την φρενίτιδα που είχε προκαλέσει στους δημοσιογράφους αλλά και στους θαυμαστές της μεγάλης σταρ, η επίσκεψή της στη χώρα μας!

Ο Άρης Λουπάσης, γράφει:

Στις 11 Αυγούστου του ’69 φτάνει στην Ελλάδα με πτήση της Air France, η αξεπέραστη Μπριζίτ Μπαρντό συνοδευόμενη από τον σύντροφό της και δύο γαλλιδες φίλες, με προορισμό τον “Αστέρα” Βουλιαγμένης για ολιγοήμερες διακοπές. Στα περιοδικά της εποχής χύνεται άφθονο μελάνι για την άφιξη της και για την εμφάνιση με ροζ καρό μπικίνι και τεράστιο καπέλο που προκαλεί κυριολεκτικά “σεισμό” στην παραλία του συγκροτηματος. Λίγες μέρες μετά φεύγει για σύντομη κρουαζιέρα με πολυτελές ιστιοφόρο για τα ελληνικά νησιά με τους δημοσιογραφους να δίνουν μάχη ανεβαίνοντας ακόμη και σε καταρτια καικιων για να την απαθανατισουν. Στην φωτο (δεξιά) διασκεδάζει στην θρυλική “Λαγουδερα” στην Ύδρα με φίλους και τον γνωστό δημοσιογράφο και Bon viveur της εποχής Τάκη Θεοδωροπουλο (δεξιά).

Το μοναδικό αυτό πλάσμα ξεκινά την καριέρα του σε ηλικία μόλις δέκα πέντε ετών όπου ποζάρει ως μοντέλο σε εξώφυλλα περιοδικών. Τρία χρόνια αργότερα κάνει την πρώτη εμφάνιση στο σινεμά με την καριέρα της να απογειώνεται το 1956 με την ταινία “Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα”. Πρωταγωνιστει σε σαράντα οκτώ ταινίες με τα μεγαλύτερα ονόματα και εξελίσσεται σε ένα από τα διασημότερα είδωλα του παγκόσμιου κιν/φου. Με την ζωή και την παρουσία της, φέρνει επανάσταση στα ήθη μιας συντηρητικης εποχής και κάθε κίνηση της για δεκαετίες παρακολουθειται από αμέτρητους παπαράτσι. Μετά από τρεις αποτυχημένους γάμους, το 1973 αποσύρεται από τον καλλιτεχνικό χώρο και αφιερώνει μέχρι σήμερα την ζωή της στην προστασία και τα δικαιώματα των ζώων. Το 1992 κάνει τον τέταρτο και τελευταίο της γάμο με Γάλλο βιομηχανο με τον οποίο είναι μαζί μέχρι και σήμερα. Με καταξανθα μακριά μαλλιά, σαρκωδη χείλη και εκπληκτικό σώμα κλεψυδρας, αφήνει την σφραγίδα της και στον χώρο της μόδας. Λανσάρει το θρυλικό χτένισμα Beehive (με τον κότσο κυψελη), φαρδιές κορδέλες στα μαλλιά, τεράστια καπέλα με εκπληκτικα μπικινι και υπέροχα cocktail φορέματα που καθιερωνονται και αντιγραφονται από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Απόλυτο sex symbol με χειμαρρωδη θηλυκότητα και αισθησιασμό, ένα μυθικό πλάσμα που κατάφερε να γίνει η μούσα μεγάλων καλλιτεχνικων μορφών της εποχής και σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα.

 

 

Read More

And More