Μπριζίτ Τρονιέ – Εμανουέλ Μακρόν: Με βόλτα στο Σύνταγμα και ανατροπή στο πρόγραμμά τους έληξε η επίσκεψή τους στην Ελλάδα! [pics]

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας έκανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (Emmanouel Macron) έχοντας του Μπριζίτ Τρονιέ (Brigitte Trogneux). Το ταξίδι του ζεύγου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και έχοντας ανατρέψει το πρόγραμμά τους.

Οι δυο τους απόλαυσαν και τις δύο μέρες που έμειναν στη χώρα μας και έδωσαν την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να φύγουν! Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ δεν δίστασαν να μην ακολουθήσουν το πρόγραμμα κατά γράμμα και η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη βγήκε πολλές φορές εκτός χρονοδιαγράμματος.

Μετά την επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που ολοκληρώθηκε στις 16.00, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε να σταματήσει το προεδρικό αυτοκίνητο προκειμένου να χαιρετήσει όλους όσοι ήταν στο δρόμο.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας

Σήμερα, η ημέρα άρχισε για τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνάντησε έλληνες και γάλλους επιχειρηματίες.

Την ίδια ώρα η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ, επισκεπτόταν την αρχαία αγορά μαζί με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ. Ο ενθουσιασμός της ήταν μεγάλος.

Τόσο πολύ ενθουσιασμένη ήταν που μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Η κα Σίσσυ Παυλοπούλου της έκανε και δώρο ένα κολιέ με χρυσά φύλλα ελιάς με την κα Τρονιέ να λέει ότι έτσι θα πάρει μαζί της την Ελλάδα στην Γαλλία.

Και οι δυο βγήκαν εκτός προγράμματος αλλά αυτό δεν έδειξε να τους προβληματίζει, αφού σύμφωνα με όλους όσοι ήταν γύρω τους, περνούσαν πολύ καλά.

Η επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή κράτησε φυσικά παραπάνω. Εκεί, παρακολούθησαν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Και μετά η δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και το γεύμα του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όλα αυτά ξεπέρασαν τις τρεις ώρες και φυσικά άλλαξε το πρόγραμμα εκ νέου αφού στις15:15 ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναχωρούσε μαζί με την σύζυγό του με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More