Μπριζίτ Τρονιέ: Τι θα κάνει τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του στην Ελλάδα. Το ίδιο φαίνεται πως θα είναι και η δεύτερη και τελευταία τους μέρα στην χώρα μας.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθούν με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ενώ, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου έχει οργανώσει prive ξενάγηση της Μπριζίτ Τρονιέ στην αρχαία αγορά. Μάλιστα επιθυμία της συζύγου του Έλληνα προέδρου είναι η συγκεκριμένη βόλτα να γίνει σε πιο κλειστό κύκλο, γι΄ αυτό και στο χώρο θα έχουν πρόσβαση μόνο λίγοι διαπιστευμένοι φωτογράφοι μεγάλων πρακτορείων.

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει γεύμα του Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Read More

And More