Ν. Παλληκαράκη στην Τατιάνα: ”Μπορεί να κατανοούσα και να συγχωρούσα την απιστία!”

Η γλυκιά ”Βάσω” από την ”Ζωή της Άλλης”, ή αλλιώς η Νίκη Παλληκαράκη, που το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο θέατρο ”Αθηνά”, στους ”Απελπισμένους”, παρέα με την Μαρία Ανδρούτσου, την Αθηνά Οικονομάκου, κι άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς, φιλοξενήθηκε σήμερα στο πλατώ της εκπομπής ”Αξίζει να το ζεις” και μίλησε στην Τατιάνα για την οικογένειά της, τις εξελίξεις στη ”Ζωή της άλλης” και την κρίση!

Έχει πατέρα στρατηγό και οι φήμες γύρω από αυτούς δεν είναι και οι καλύτερες. Πώς το πήρε όταν του ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ιατρική και βάφει κόκκινα τα μαλλιά;

”Δεν μπήκα καν στον κόπο να του το πω… Τα είδε κόκκινα ξαφνικά! Έτσι κι αλλιώς από τα 18 μου έμεναν με τον αδερφό μου και μετά μόνη μου… Ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με τους δικούς μου. Ο πατέρας μου, μπορεί να είναι στρατηγός εν αποστρατεία, αλλά είναι από τις πιο υγιείς περιπτώσεις στρατιωτικών, δεν είχαμε τέτοια θέματα.”

Εκτός από υποκριτική, έχει σπουδάσει και Ιατρική!

”Σπούδασα γιατρός γιατί εγώ το ήθελα. Και τα έκανα ταυτόχρονα. Είχα ήδη πάει σε δραματική σχολή, αλλά δεν μπορούσα να τα συνδυάσω. Νομίζω, ο καθωσπρεπισμός μου, με φόβισε στο χώρο και είπα ”ας γίνω σοβαρή επιστήμων”.

Γενικά είμαι τόσο πολύ ”κεφάλας” και ισχυρογνώμων, που δεν κάνω τίποτα για τους άλλους. Δηλαδή, οι δικοί μου, ενώ αγαπούσαν το θέατρο και μας πηγαίναν από πιτσιρίκια, είχαν πάντα την αγωνία, τον φόβο, επειδή αυτή η δουλειά είναι ένα ελεύθερο επάγγελμα, πώς θα ζω… Αυτό ήταν το πρόβλημά τους.”


Η ”δράση” της υποκριτικής στην ψυχή της…

”Νομίζω πως αποτίναξα τον καθωσπρεπισμό πολύ γρήγορα. Ήμουν πάντα εξαιρετικά αυτόνομο άτομο και παραμένω, καλώς ή κακώς. Και το θέατρο, επίσης, θεωρώ ότι βοηθάει πάρα πολύ στο να αποτινάξεις από πάνω σου τον καθωσπρεπισμό και να τσαλακωθείς. Με απελευθερώνει εμένα αυτή η δουλειά, πάρα πολύ.”

Την Παρασκευή, η σειρά ”η Ζωή της Άλλης” ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν. Τα συναισθήματά της για τον ρόλο που υποδύθηκε και η απιστία…

”Η Βάσω είναι ένας καλός άνθρωπος και έχει τη διάθεση… Η Νίκη δεν ξέρω τι θα έκανε. Η δουλειά του ηθοποιού είναι να βάζεις τον εαυτό σου στις αντίστοιχες συνθήκες ζωής και αναγκάζεσαι να υποδυθείς το ρόλο, γιατί ο ρόλος θα έπραττε έτσι, αλλά εγώ ως Νίκη, δεν ξέρω τι θα έκανα… Το θεωρώ τρομακτικό να σου κλέψουν το παιδί και να σου αποκρίψουν αυτή την αλήθεια… Γενικά, ό,τι παρόμοιο έχει να κάνει με παιδί, το θεωρώ εγκληματικό.

Συγχώρεσα την πεθερά… Του χρόνου θα μάθουμε αν μπορεί η ”Βάσω” να συγχωρήσει και την απιστία. Το αν εγώ, θα μπορούσα να συγχωρέσω την απιστία, είναι μια ερώτηση που δεν απαντιέται με ναι ή όχι. Γιατί ως Νίκη θα σου πω όχι, αλλά όταν έχεις κάνει οικογένεια και είσαι τόσα πολλά χρόνια με έναν άνθρωπο, δεν ξέρω πόσο απόλυτος μπορεί να είσαι. Μπορεί κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες… να συγχωρούσα και να κατανοούσα.”.

Κεφάλαιο ”Κρίση”…

”…Tελικά, νομίζω ότι αποδείχτηκε, πως άνθρωποι όπως εμείς, που έχουμε ελεύθερο επάγγελμα, που σημαίνει ότι συνεχώς ψάχνουμε δουλειά. Είμαστε λίγο περισσότερο εκπαιδευμένοι από τους υπόλοιπους… Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα, νομίζω μας αφορά όλους, δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλω να ‘μαι αισιόδοξη, θέλω να είμαι ψύχραιμη, δεν ξέρω όμως… Δεν ξέρω αν τα μέτρα είναι αρκετά.

Αν δεν αλλάξει η εμπιστοσύνη που έχουμε απέναντι στο κράτος… Είναι πιο παλιά τα αίτια! Είμαστε ένα κράτος νεοσύστατο, που η σχέση πολίτη – κράτους, είναι διαταραγμένη. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη εμείς οι πολίτες στο κράτος, δεν το σεβόμαστε και νομίζω ότι και το κράτος έχει την ίδια σχέση μ’ εμάς. Άντε ν’ αλλάξει τώρα αυτό από τη ρίζα του! Μακάρι να υπάρξει φως στο τούνελ! Ελπίζουμε… Δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο.”

Δες το βίντεο:

Read More

And More