Ναταλία Τσαλίκη για τον ρόλο της ως μητέρα: «Το παιδί πρέπει να ανακαλύπτει μόνο του τον τρόπο να ξεπερνά τα πράγματα»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ναταλία Τσαλίκη στην εφημερίδα  Realnews και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη.

Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον ρόλο της ως μητέρα τονίζοντας πως οι γονείς κάνουν το λάθος να περιμένουν από τα παιδιά τους να ζήσουν τη δική τους ζωή χωρίς να τα αφήνουν ελεύθερα να κάνουν αυτό που θέλουν.

Στα 18 σας είχατε φύγει από τους γονείς σας, γιατί θέλατε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας. Εσείς πως είστε ως μητέρας;

Δε νομίζω ότι διαφέρω από κάποια άλλη μητέρα. Και λάθη έχουμε κάνει, το θέμα είναι να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας. Το άγχος είναι ένα από αυτά, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε για τα παιδιά μας. Είναι σαν να το παίρνουμε προσωπικά και να περιμένουμε να ζήσουν τη δική μας ζωή, αντί να τους δώσουμε το ελεύθερο να ζήσουν τη δική τους. Το βλέπω παντού γύρω μου ότι οι γονείς και κυρίως οι μητέρες, που είναι πιο συναισθηματικά δεμένες με τα παιδιά τους, παίρνουν πολύ προσωπικά τη ζωή του παιδιού τους.

Οποιοδήποτε λάθος έχει αντίκρισμα επάνω τους, νιώθουν ενοχικά σαν να έχουν κάνει εκείνες κάποιο λάθος. Και αυτό δεν είναι σωστό, δεν υπάρχει λάθος είτε είναι γονιός είτε είναι παιδί, οπότε, γνωρίζοντάς το αυτό, πρέπει να μας απαλλάξει από οποιαδήποτε ευθύνη και να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα να κάνουν τα δικά τους λάθη. Η στάση του γονιού πρέπει να είναι συμπαράσταση, ότι είμαι εδώ σε ό,τι χρειαστεί, είτε το παιδί θέλει να το μοιραστεί είτε όχι. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε εκεί.

Πως αντιδράσατε όταν σας πρωτοείπε η κόρη σας ότι θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής; Ποια ήταν η συμβουλή που της δώσατε στα πρώτα της βήματα και ποια τώρα;

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο μιας και το παιδί μεγάλωσε σε καλλιτεχνικό περιβάλλον. Συμβουλές δεν δώσαμε γιατί δεν πιστεύουμε σε συμβουλές ούτε εγώ ούτε ο άνδρας μου. Το παιδί πρέπει να ανακαλύπτει από την αρχή τη ζωή του και τον τρόπο να ξεπερνά τα πράγματα. Δεν προφυλάσσεις το παιδί δίνοντάς του συμβουλές, το παγιδεύεις, του αφαιρείς την προσωπικότητα και την γοητεία του να ανακαλύψει τον τρόπο να ξεπερνά τα πράγματα.

Read More

And More