Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή: Το συγκινητικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Το δικό της συγκινητικό μήνυμα ως γιατρός και ως μητέρα έστειλε η πρώην Πρώτη Κυρία Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Με λόγια που ραγίζουν καρδιές μίλησε για τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη δική τους μάχη…

Δες το μήνυμά της στα social media:

“Το viral πορτρέτο του παιδικού καρκίνου συγκλονίζει……..

Σκληρό, αληθινό, ανθρώπινο. Ο φωτογράφος Andy Whelan ξέρει τι σημαίνει να απαθανατίζεις την αλήθεια και αυτό έκανε με ένα πορτρέτο της κόρης του, Τζέσικα. Η μικρή που δίνει μια άνιση, σκληρή μάχη με τον καρκίνο, είναι το θέμα στην πιο συγκλονιστική δουλειά του μέχρι τώρα.
Σε αυτή τη λήψη η Τζέσικα αποτραβιέται από τους γονείς της παλεύοντας με τον πόνο. “Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου” έγραψε ο ίδιος στο Facebook. “Οι φλέβες του μωρού μου διακρίνονται κάτω από το δέρμα της, ένα μόνο δάκρυ κυλά στο μάγουλό της, το σώμα της σφίγγεται και το πρόσωπό της παραμορφώνεται από τον πόνο” συνεχίζει.

“Με τη φωτογραφία αυτή δεν θέλω να προσβάλω ή να ενοχλήσω κανέναν. Ίσως βλέποντάς την κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο εφιαλτικός είναι ο παιδικός καρκίνος και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο μέλλον, ώστε κανένα παιδί να μη χρειάζεται να βιώνει τέτοιον πόνο και κανένας γονιός να μην αναγκάζεται να βλέπει το ίδιο του το αίμα και την σάρκα να διαλύονται καθημερινά…”, έγραψε χαρακτηριστικά.


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Read More

And More