Νατάσα Παζαΐτη: Κέρδισε τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας! [vid]

Τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού κέρδισε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή.

Η Νατάσα Παζαΐτη ήταν η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό, «Pink Glove Photo Competition» και συμμετείχε με μία συμβολική φωτογραφία, που φέρει την ονομασία «helping hand».

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και η Νατάσα Παζαΐτη ως γιατρός ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού έχει κάθε λόγο να εντείνει τη “φωνή” της για την ενημέρωση των γυναικών. Και βρήκε έναν πολύ όμορφο τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ασθένεια, συμμετέχοντας στον διεθνή διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition.

Η ίδια με μήνυμά της στο Facebook, ενημέρωσε τον κόσμο πως η φωτογραφία της κέρδισε την δεύτερη θέση και έγραψε χαρακτηριστικά: “Ο διαγωνισμός Pink Glove Photo Competition 2016 ολοκληρώθηκε. Θέλω καταρχήν να συγχαρώ την κλινική Bofill από την Ισπανία για την επιτυχία της. Η δική μας φωτογραφία ήρθε δεύτερη αλλά με μεγάλη διαφορά από την τρίτη σε κατάταξη φωτογραφία. Είμαι χαρούμενη και περήφανη που συμμετείχα στο διαγωνισμό. Στόχος δεν ήταν αποκλειστικά η νίκη. Κύριος στόχος ήταν και είναι να διαδώσουμε τη σημασία της πρόληψης και να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες γύρω από αυτήν. Μέσω του διαγωνισμού το μήνυμά μας πέρασε σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία και την ολόθερμη υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που ψηφίσατε τη φωτογραφία μας, που συμμετείχατε ενεργά με τις κοινοποιήσεις σας, που διαδώσατε το μήνυμά μας, που μας εμψυχώσατε με τα υποστηρικτικά σας μηνύματα. Το βραβείο ανήκει σε έναν αλλά η νίκη ανήκει σε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Και η μικρή μας χώρα έκανε αισθητή την παρουσία της και έδειξε ότι έχει ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα της πρόληψης. Και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Γιατί τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού μαζί θα την δώσουμε και μαζί θα την κερδίσουμε.

Η συμμετοχή μας δεν θα είχε την ίδια αισθητική αρτιότητα και απήχηση χωρίς τον Γιάννη Βασταρδή, του οποίου ο φωτογραφικός φακός έπιασε την καλύτερη στιγμή ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες που σχεδιάσαμε, τη Σχολή Καλών Τεχνών “ΚΥΒΟΣ” που μας φιλοξένησε και μας διέθεσε τα αντίγραφα των γλυπτών και τους σπουδαστές της που συμμετείχαν στη φωτογράφιση. Τους ευχαριστώ ολόψυχα”.

H Pink Glove είναι μια διεθνής οργάνωση η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σύμβολό της είναι το ροζ χειρουργικό γάντι. Μέλη της οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές. Πέρυσι ως μέσο για την προώθηση του μηνύματος επιστρατεύτηκε ο χορός (pink glove dance). Φέτος τη σκυτάλη πήρε η φωτογραφία.

Δες το video από την εκπομπή Tatiana Live:



Read More

And More