Νέα σκληρή απάντηση σε Φαήλο Κρανιδιώτη για Χατζησάββα και Φαλελάκη – “Προς αξύριστο χοίρο…”

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για την ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στα social media. Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής μια μέρα μετά την πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα άσκησε σκληρή κριτική στον επί χρόνια σύντροφο του ηθοποιού Κώστα Φαλελάκη, αποκαλώντας τον “αξύριστη χήρα”. (δες εδώ το μήνυμα του Φαήλου Κρανιδιώτη)
Αμέσως ο καλλιτεχνικός κόσμος και όχι μόνο έσπευσε να του απαντήσει για τα σκληρά λόγια. Πρώτα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (δες εδώ), μετά ο ηθοποιός Γιώργος Λιάντος (δες εδώ), το ζεύγος Σκορδά – Λιάγκα, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η λίστα δεν έχει τέλος.

Η πιο καυστική όμως απάντηση στον Φαήλο έρχεται από τον δικηγόρο Γρηγόρη Βαλιανάτο. Αν και στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook δεν κατονομάζει τον Φαήλο Κρανιδιώτη, κάνει λόγο για “αξύριστο χοίρο”, στον οποίο και απευθύνει επιστολή με αφορμή τα ομοφοβικά λεγόμενά του.

Αναλυτικά, το κείμενο:
«Προς αξύριστο χοίρο (ξέρει αυτός)
“Δεν γεννήθηκα για να μισώ αλλά για ν αγαπώ” (Αντιγόνη 523)
Ο Μηνάς που έφυγε ήταν ένας σεμνός άνθρωπος. Σκορπούσε απλόχερα αγάπη αλλά και μέτρο. Η γενιά του δεν έζησε την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας στη δημόσια συναναστροφή και στο δημόσιο λόγο.
Παρ’ όλα αυτά αγάπησε πολύ. Αγάπησε την τέχνη του και μας έκανε όλους καλύτερους με το να την αγαπήσουμε κι εμείς, τους αγάπησε όλους κι αγάπησε και τους συντρόφους του.
Ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του αλλά διάλεξε να ζει από τώρα σε μια κοινωνία που όλοι είμαστε καλύτεροι και δεν χρειάζεται ν’ απολογούμαστε για τον ερωτικό προσανατολισμό μας.
Στον σπαραγμό του πένθους ο σύντροφός του θεώρησε καλό ν’ αφήσει το παράπονο της αγάπης του και τη σκληρότητα του δικού μας κόσμου να ακουστεί και να καταγραφεί.
Ο κόσμος της αγάπης του Μηνά, της αγάπης τους είναι αυτός που θα κερδίσει.
(ΥΓ… Μηνά όπου και να ‘σαι πήρα το θάρρος να το γράψω αυτό γιατί ο Κ. Γιάνναρης στην ταινία που σε είχε Υπουργό, έβαλε εμένα ως εκπρόσωπο Τύπου σου αν θυμάσαι, και γι’ αυτό σ’ αγαπώ διπλά)».

Read More

And More