Νεκτάριος Κυρκόπουλος: Συγκλονίζει το διάσημο μοντέλο στο TLIFE, για την υπνοπαράλυση! “Είναι σαν να είμαι παράλυτος”

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος, το μοντέλο, με τη διεθνή καριέρα και τις συμμετοχές σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, του Bollywood σε συνέντευξή του στο “Λοιπόν” αποκάλυψε πως υποφέρει από υπνοπαράλυση. Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση, μία κατάσταση που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό, καθώς, όταν ξυπνά δεν μπορεί όπως υποστηρίζει να κουνήσει το σώμα του και να σηκωθεί από το κρεβάτι. Νιώθει σαν παράλυτος, όπως λέει και αυτό είναι κάτι που τον τρομάζει, ιδιαίτερα.

Το ΤLIFE, επικοινώνησε με το γοητευτικό μοντέλο, ο οποίος διευκρίνισε  πως τα τελευταία χρόνια βασανίζεται από την κατάσταση αυτή, νιώθει πως το σώμα του δεν υπακούει στις εντολές του εγκεφάλου και είναι σαν παράλυτος. Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος μιλώντας για την υπνοπαράλυση ανέφερε:

”Παλιά νόμιζα και είχα πάει και σε διάφορους γιατρούς ότι είναι σαν υπερκόπωση. Ενώ έχεις ξυπνήσει, δεν μπορείς να κουνήσεις το σώμα σου, ενώ ο εγκέφαλος δίνει εντολή, το σώμα δεν υπακούει, σαν να είσαι παράλυτος. Είναι κάτι παρά πολύ τρομακτικό κι όσο κουρασμένος και αν είσαι, φοβάσαι να κοιμηθείς! Είναι φοβερό συναίσθημα! Νιώθει ότι πνίγεσαι, νιώθεις μία πίεση στο στήθος. Ενώ κρατάει λίγο, εσένα σου φαίνεται μία αιωνιότητα αυτό που σου συμβαίνει.”

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος δηλώνει τρομαγμένος με όλο αυτό που βιώνει με την υπνοπαράλυση, αναφέρει πως δυσκολεύεται να κοιμηθεί, πως ορισμένες φορές το άγχος για τις δουλειές που πρέπει να προλάβει, τον φορτίζουν, ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα, το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να είναι σαν παράλυτος. Φοβάται να κοιμηθεί μόνος και όπως αποκαλύπτει, όταν βρέθηκε στη Σαγκάη για επαγγελματικούς λόγους ζήτησε από τον οδηγό του, να μείνει με την οικογένειά του, στο διαμέρισμά του μοντέλου.

 

Η σπάνια, αυτή, πάθηση ταλαιπωρεί και το διάσημο μοντέλο Kendal Jenner. Η αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνει το πρωί λόγω της υπνοπαράλυσης.

Τι είναι , όμως, η υπνοπαράλυση; Η Δήμητρα Παπαδημητρίου, νευρολόγος-διευθύντρια της Νευρολογικής κλινικής Ερρίκος Ντυνάν μας εξήγησε: Η υπνοπαράλυση είναι μία προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει συνήθως είτε μετά το ξύπνημα, είτε κατά τα στάδια του ύπνου. Είναι μια υποτονία, δεν υπάρχει κανένας μυικός τόνος, επομένως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί, δεν μπορεί να ανακτήσει σε μια εκούσια κίνηση. Δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, δεν μπορεί να κουνήσει χέρια, πόδια. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται και στους εφήβους, συνήθως, μετά από εναλλαγές, στις ώρες του ύπνου.

Read More

And More