Νένα Χρονοπούλου για Blue Horizon: «Σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ»

Ο τραγικός θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το Blue Horizon ξεκινούσε, έχει παγώσει το Πανελλήνιο. Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και τα βίντεο που έρχονται στο φως προκαλούν όλο και περισσότερο θυμό. 

Η Νένα Χρονοπούλου θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα μέσα από τα προσωπικά της social media, κάνοντας μία μακροσκελή ανάρτηση, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ». 

Η ανάρτηση της Νένας Χρονοπούλου

Ένας άνθρωπος με νοητική υστέρηση παραμένει πάντα παιδί, και η συμπεριφορά του είναι αυτή που “προδίδει” την ιδιαιτερότητα του.

Όποιος τοποθετείται σε επαγγελματική θέση που έχει άμεση επαφή με το κοινό, οφείλει να έχει ικανότητα “διάκρισης” και λόγω εμπειρίας αλλά πάνω απ’ όλα λόγω ανθρωπιάς για να αντιμετωπίσει ανάλογα έναν άνθρωπο με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.
Αν’ αυτού σ’ αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ (γιατί ο άνθρωπος με νοητική υστέρηση μένει πάντα παιδί), σε κεντρικά λιμάνια και μετά ταξιδεύουμε σα να μην τρέχει τίποτα !!!

Δίχως να ειδοποιήσουμε το λιμενικό…

Δίχως να φωνάξουμε βοήθεια…
Δίχως να σταματήσουμε το καράβι…

Δίχως να μας νοιάξει ότι ένας άνθρωπος πνίγεται στα απόνερα…Όποιος και να είναι αυτός…
Δίχως να του ρίξουμε ένα σωσίβιο…

Αλλά και γιατί να του το δώσουμε αφού δεν έπεσε από μόνος του, κάποιοι του επιτέθηκαν και τον έσπρωξαν…Σ’ αυτή τη χώρα, χάθηκε το φιλότιμο…
Βλέπουμε το “θάνατο” σαν κάτι φυσικό ακόμα και όταν τον έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι…

Σ’ αυτή τη χώρα κάποτε γεννιόντουσαν φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και σήμερα κλωνοπιούνται μέσω της ατιμωρησίας δολοφόνοι…

ΥΓ. Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο καπετάνιος !

ΥΓ2. Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι στους ΑμεΑ.

ΥΓ3. Εύχομαι και ελπίζω να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και όλες οι περιπτώσεις που αφορούν τους ΑμεΑ, με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που αντιμετωπίζονται όσοι κακοποιούν τα ζώα…
Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές είναι αυστηρότερες από εκείνες που υπάρχουν για τους ανθρώπους…
ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !

Η ανάρτηση στο facebook:

Read More

And More